FundingBase

brochures en folders
Scroll

De case van FundingBase

Wie?

FundingBase (contactpersonen: Raymond Spenkelink en Stefan Woestenenk)

Waarom?

FundingBase wilde zijn diensten via folders onder de aandacht brengen. Er werd zowel een folder gemaakt gericht op investeerders als eentje gericht op ondernemers op zoek naar financiering.

Wat?
Waarmee?

FundingBase is een bedrijf uit Doetinchem dat bemiddelt tussen financiers en ondernemers die op zoek zijn naar kapitaal. Ze hadden Warempel al eens ingeschakeld om de webteksten onder handen te nemen. Ze wilden toen nog prominenter onder de aandacht brengen dat ze ook voor kapitaalkrachtige particulieren van toegevoegde waarde kunnen zijn en niet alleen voor ondernemers op zoek naar financiering. Toen de webteksten eenmaal stonden, was het tijd om die boodschap ook via andere manieren te delen. Het idee was om folders te laten maken die ze konden uitdelen aan mogelijk geïnteresseerden.

Dit was de vraag

Raymond en Stefan wilden een folder die investeerders aanspreekt en ze wilden een folder die specifiek de kapitaal behoevende ondernemers triggert. In de folders moest duidelijk worden uitgelegd wat FundingBase precies doet, waarin ze zich onderscheiden en hoe zij de doelgroep verder kunnen helpen.

Zo pakten wij het aan

Vanuit Frank van der Heijden van Timeless Design kregen wij een conceptfolder toegestuurd die met dummytekst was gevuld. En aan ons de taak om deze dummytekst om te zetten in rake content die informeert, inspireert en activeert. Gelukkig kenden we FundingBase al goed door de webteksten en socialmediaposts die we voor Raymond en Stefan hadden geschreven. Daardoor hoefden we ons niet meer intensief in de materie te storten, het was vooral zaak om de belangrijkste USP’s van FundingBase krachtig samen te vatten en de lezer van de folder te overtuigen van het onderscheidende vermogen van FundingBase.

Vanuit Warempel schrijven we dagelijks teksten voor voornamelijk online uitingen, zoals websites en socialmediakanalen. Daar ben je automatisch minder gelimiteerd tot de ruimte die je hebt om je punt te maken of een verhaal te vertellen. Bij een folder is dat natuurlijk anders. Daar moet elke tekst precies passen in een afgekaderd gebied. En het is niet alleen dat je niet te veel woorden mag gebruiken, je wil liever ook niet dat op het eind van de alinea er maar één woord op een nieuwe regel staat. Dat oogt niet mooi, dus ook dat zijn zaken waar wij heel secuur op letten.

Dit was het resultaat

Het resultaat is een mooi vormgegeven folder waarin we uitleggen wie FundingBase is en wat we ze doen, wat er mogelijk is als je financiert (of geld zoekt) via FundingBase, wat de USP’s zijn van het bedrijf en welke zekerheden ze kunnen bieden (zoals: altijd maatwerk en persoonlijk contact, toegang tot meer dan 90 financiers en korting op afsluitkosten en rente). Al met al een sterke combinatie van beeld en woord!

En dit vonden zij ervan

Raymond en Stefan waren content met het resultaat en zijn blij dat ze nu fysiek iets in handen hebben wat ze kunnen uitdelen aan geïnteresseerden. De folder trekt op een positieve manier de aandacht, dankzij het design en de zorgvuldig gekozen woorden.

“Warempel heeft ons zeer geholpen met de teksten voor de folders, we zijn er erg blij mee!”
Raymond Spenkelink

Warempelier van dienst

Henoch schreef eerder al de webteksten voor FundingBase en stortte zich nu ook op de teksten voor in de folders.

We hebben nog veel meer referenties.

Meer weten?
Neem contact op met Henoch van Paesschen
Henoch van Paesschen