Inrichting contentkalender

Je kan nog zo’n goede strategie hebben of nog zulke vette teksten schrijven, wanneer je die zomaar online knalt, gaat een groot deel van de potentie gelijk verloren. De oplossing? Een contentkalender. Zo weet jij wanneer wat online komt én dat de verdeling in balans is.

Hocus focus pilatus pas

De contentkalender vormt de basis voor alle uitingen en zorgt voor structuur en focus. Maar hoe komen wij tot invulling van de kalender? In de meeste gevallen volgt dit vanuit de brainstorm die we houden. Zo’n sessie bepaalt de strategie en van daaruit richten wij de kalender in.

Waarom zou je een contentkalender aanmaken? Het antwoord is simpel. Omdat je altijd zichtbaar wil zijn op de belangrijkste pijlers. Pijlers zijn thema’s die voor jouw organisatie belangrijk zijn of waarin je graag zichtbaar wil zijn.

Voorbeelden van pijlers:

  • de gezichten achter
  • innovatie
  • duurzaamheid
  • klantcases

Inzicht in zicht

Het voordeel van een contentkalender is dat deze altijd inzichtelijk is. Helemaal als die online is, zoals degene die wij gebruiken! Je kan dus op elk moment en vanaf elke locatie zien welke berichten staan ingepland. En dankzij kekke kleurtjes zie je in één oogopslag hoe vaak we welke pijler belichten in een maand tijd. Wordt één kleur nauwelijks gebruikt? Dan wordt er te weinig geschreven over dit thema en gaan onze contentmarketeers aan de slag om dat recht te trekken!

P.S.

Heb je al een strategie en ben je vooral op zoek om deze concreet te maken en van structuur te voorzien? Geen probleem! Wij helpen je graag om dit op een praktische manier in te richten. En dan heb jij alle handvatten om doorlopend zichtbaar te zijn met gevarieerde content.

Meer weten?
Neem contact op met Luc Kipmulder
Luc Kipmulder