Brainstorm werkgeversmerk

Waar sta je voor als werkgever? En hoe wil je gezien worden als werkgever? Best belangrijke vragen. Maar, warempel! Veel organisaties hebben daar nog nooit écht goed over nagedacht.

DNA onbekend?

Hoe kan je mensen overhalen bij jou te werken als je niet goed weet wat je hebt te bieden? Hoe weet je hoe je jezelf kan onderscheiden van de concurrentie als je niet weet waar je goed in bent?

Nee, verwacht geen zwaar psychologisch gesprek, liggend op een sofa. Maar wat dan wel? Een open en praktische brainstorm waarin we naar boven halen waar jij voor staat als werkgever en wat je te bieden hebt. Want dát verhaal brengen wij via gevarieerde content naar buiten. Zodat je een match krijgt met mensen die écht bij jouw organisatie passen, die achter de visie van jouw bedrijf staan en die de DNA van het bedrijf ook uitstralen naar anderen.

Elk verhaal heeft meerdere kanten. Dus tijdens de brainstorm willen wij graag verschillende collega’s horen. Want een communicatiemedewerker kijkt heel anders naar hoe een organisatie zich presenteert dan een financieel directeur. En Gerda, die al veertig jaar op de zaak zit, denkt er vast anders over dan de nieuweling die na de stage is blijven hangen.

Vragen, vragen, vragen…

  • Wat is de belofte die je doet naar de huidige medewerkers en hoe maak je dit waar?
  • Hoe voorzie je in hun werkgeluk zodat ze zich thuis voelen in jouw organisatie en met plezier hun werk doen?
  • Hoe faciliteer je de ontwikkelingen van jouw medewerkers?
  • Hoe belangrijk vind je de werk-privébalans?
  • Wat verwacht je van jouw medewerkers, qua gedrag, beschikbaarheid, competenties en hoe help je ze hierin verder?

Dit zijn zomaar wat vragen die terloops aan bod komen tijdens onze brainstorm. Met de antwoorden op deze vragen zoomen we in op de kandidaten die je wil bereiken. Tegen welke frustraties lopen zij aan en wat zijn voor hen redenen om een andere baan te overwegen? En kan jij voldoen aan deze redenen? Zo ja, hoe gaan we daar met content op inspelen?

Warmhoudpraatje

Tijdens de sessie bespreken we ook de emotionele triggers die we gaan inzetten om potentiële kandidaten warm te maken voor jouw organisatie. Niet met één boodschap, niet met honderden, maar wél met de juiste boodschap op het juiste moment. Want zeker bij mensen die éígenlijk niet op zoek zijn naar ander werk maar er wel voor open staan, zijn er meerdere contactmomenten nodig om ze te overtuigen om bij jou te solliciteren. We laten bijvoorbeeld eerst zien waar je organisatie voor staat. Even later geven we medewerkers, via interviews of video’s, het woord en op het laatst tonen we waar een nieuwe collega terechtkomt en wat voor toffe dingen hij of zij mag gaan doen.

Goed te boek staan

Na de brainstorm ontvang je van ons (extra gratis en voor niks!) een handzaam boekje waarin we jouw algemene employee value proposition (EVP) en de EVP per doelgroep uitwerken. Ook vind je in dit boekje een overzicht van de doelgroepen en hoe wij ze gaan bereiken. En natuurlijk met welke emotionele triggers we ze in beweging gaan krijgen.