Wervingscampagnes

De tijd dat je een vacature online kon zetten en kandidaten in rijen stonden te wachten, is voorbij. Maar via betaalde wervingscampagnes kun je gelukkig nog wel de juiste mensen bereiken en benaderen. Lees maar hoe wij dat doen.

Plan de campagne

Laat mijn leadjes nu maar wervenOm nieuwe kandidaten te bereiken en te bewegen, zetten we in op wervingscampagnes via een vaste methodiek. Zo bestaat een campagne bij ons in de basis uit drie verschillende fases. In elke fase maken we verschillende uitingen, omdat de potentiële kandidaat zich telkens op een ander moment in het proces bevindt. Elke fase heeft zijn eigen doelstellingen.

Maar voordat we van start gaan, brengen we eerst in kaart waar we de doelgroep kunnen bereiken én waar ze gevoelig voor zijn. Wat zijn hun beweegmotieven en hoe past dit bij wat jij te bieden hebt als werkgever?

Fase 1: bereik creëren

We beginnen met het creëren van een groot bereik waarin we jouw organisatie als werkgever laten zien. We spelen direct in op emotionele triggers en beweegmotieven. We richten ons in deze fase nog niet op een directe sollicitatie, al kan dit natuurlijk wel.

Voorbeeld: We showen in een video een dag uit het leven van een contentmarketeer bij Warempel. Wat maakt deze functie zo leuk en wat mag je verwachten van Warempel als werkgever? We richten ons op een brede groep van contentmarketeers.

Fase 2: specifieker worden

We kijken hoe bezoekers de interactie aangaan en wat voor gedrag ze op de website vertonen. Denk aan zaken als het uitkijken van een video, het lezen van het hele artikel op de website of het klikken op een button voor meer informatie. Op basis hiervan maken we de doelgroep steeds specifieker. Elke keer als we de doelgroep opnieuw benaderen zorgen we ervoor dat de boodschap aansluit bij de fases waarin iemand zich bevindt.

Voorbeeld: we maken een quiz over werken bij Warempel als contentmarketeer. Geïnteresseerden vullen de vragen in en krijgen binnen vijf minuten inzicht of hun waarden aansluiten bij ons. Wij geven het resultaat terug en sturen daarbij richting een kennismaking.

Bij óns is het heel belangrijk of je past binnen ons team. Maar per organisatie – en per functie uiteraard – kunnen de acties per fase verschillen. Je kijkt in ieder geval altijd naar wat past bij de doelgroep die je wil benaderen.

Fase 3: tijd voor actie

In de laatste fase is het tijd om de koe bij de horens te vatten. We hebben nu een select, maar zeer gewenst, groepje van mensen over dat via interactie en gedrag heeft aangetoond interesse te hebben. Sommigen hebben al actie ondernomen – mooi, zo! – maar degenen die dat nog niet hebben gedaan, die moeten we nu echt overhalen.

Bij al deze uitingen moet de content op de website naadloos aansluiten bij het gevoel van de advertenties. De drempel moet immers zo laag mogelijk zijn om te solliciteren of om kennis te maken. Ook zorgen we ervoor dat het duidelijk is wat de kandidaat mag verwachten nadat de sollicitatie is verstuurd.

Voorbeeld: Sommige mensen hebben onze quiz ingevuld, maar nog géén kennismaking aangevraagd. Deze benaderen we opnieuw om toch eens kennis te maken. “Warempel, je staat al met één voet over de drempel! En nu zien we je graag echt even binnenkomen. Wil jij kennismaken om te zien of we goed bij elkaar passen?”