Socialmedia-campagnes

Social media alleen maar goed voor verhitte discussies, kattengifjes en berichtjes van je oudtante? Welnee! Betaalde campagnes via social media zorgen ervoor dat je zichtbaar bent dáár waar jouw (potentiële) klanten of werknemers zitten! #vindikleuk

Mannen die werken bij PostNL en houden van Grey’s Anatomy. Mensen tussen de 25 en 35 jaar die in Duiven wonen en Spinvis luisteren. Welgestelde 50+’ers die Harry heten en houden van hardlopen.

Of je nu een product of dienst wil introduceren of gewoon een nieuwe doelgroep wil aanboren, via socialmedia-campagnes target je gericht op specifieke doelgroepen. Niet langer schieten met hagel en losse flodders, maar gewoon BAM! recht op je doel af. Waar jouw doelgroep zit, daar zit jij ook. Klaar om jouw boodschap de wereld in te slingeren.

Bij socialmedia-campagnes is het belangrijk om in te spelen op de klantreis. Op welk moment staat iemand open voor welke boodschap en wat is hierbij de gewenste actie. Want als mensen voor het eerst een uiting van jou zien, staan ze vaak nog niet open om diréct een aankoop of aanvraag te doen.

Niet altijd hetzelfde leadje

We zullen niet zo doortastend te werk gaan als Ryan Gosling hier links, maar toch willen we het graag weten: wat wil je bereiken met de campagne? Meer naamsbekendheid? Leads? Wie wil je bereiken? En hoe zorg je ervoor dat de boodschappen aansluiten binnen de klantreis? Op basis van hun interactie met de advertenties en het gedrag op de website, gaan we de bezoekers opnieuw benaderen met een boodschap die aansluit bij de fase waarin de bezoeker zich bevindt. En binnen die verschillende fases voeren we ook A/B-testen uit met verschillende ’emotionele triggers’.

Wil je mensen die een gewenste actie uitvoeren opnieuw kunnen benaderen, dan is het cruciaal om dit gedrag te meten. Hoe lang bekeek iemand de video, hoe lang bleef hij op de pagina hangen en welke buttons zijn aangeklikt? Op basis van deze indicatoren bepalen wij of dit een relevante bezoeker is. Zo ja, dan gaan we die opnieuw benaderen met een volgende boodschap. We testen verschillende advertenties en gaan die zo steeds verder optimaliseren om een steeds specifiekere doelgroep te bereiken.

Nederland in beweging

Onze contentmarketeers werken diverse emotionele triggers uit binnen de advertentieteksten om de doelgroep écht te raken en in beweging te krijgen. En die boodschap is nooit hetzelfde, want elke fase vereist een andere insteek. Stap voor stap werken we toe naar het uiteindelijke doel.

De advertentiebanners ondersteunen de emotionele triggers en roepen direct herkenning op bij de doelgroep. En of het nu gaat om een statische advertentie of een flitsende video, de teksten sluiten naadloos aan bij de banner. Laat dat maar aan onze contentmarketeers en designers over!

Waarheen leidt de ad? 🎶

Elke advertentie moet ergens naar leiden. Dat kan de homepage zijn, maar ook een speciaal daarvoor ingerichte landingspagina. Wij zorgen ervoor dat de inhoud op zo’n landingspagina aansluit bij de advertentie. En met gerichte content – via bijvoorbeeld call-to-action-buttons – laten wij de bezoeker eenvoudig de gewenste actie uitvoeren. Deze microcopy neemt mogelijke drempels weg zonder in te boeten op de verwachting. Alles om de kans op conversie zo hoog mogelijk te maken.

Meer weten?
Neem contact op met Luc Kipmulder
Luc Kipmulder