Webteksten

Content is king en wij zijn de lakeien. De hele dag door, want elke website heeft content nodig. En laat Warempel nou eens héél goed zijn in het schrijven van webteksten. Om je website beter vindbaar te maken en bezoekers naar de juiste informatie te leiden.

Niks is onbeschrijfelijk

Je hoort het mensen wel eens zeggen. Dat hun gevoel onbeschrijfelijk is. Of dat ze iets hebben meegemaakt wat met geen pen is te beschrijven. Nou, dan hebben ze nog nooit samengewerkt met Warempel! Bij ons is niks onbeschrijfelijk.

Of het nu gaat om je corporate website, een webshop of een werken-bij-website, goede content is cruciaal. En content komt in talloze vormen en maten. Van kort en begeleidend naar uitgebreid en informatief. Hoe het ook zij, met de juiste content help je de bezoeker te vinden wat hij zoekt en stuur je hem richting de gewenste actie.

Wij zijn schrijvers in hart en nieren, dus natúúrlijk schrijven wij voor de menselijke bezoeker. Maar tegelijkertijd zorgen wij er ook voor dat de teksten goed indexeerbaar zijn voor zoekmachines. En je hoeft bij ons niet bang te zijn voor lui knip-en-plakwerk. Nee, wij zorgen voor unieke en kwalitatieve content. Want uiteindelijk wordt goede content die je bezoekers verder helpt áltijd beloond.

Copy-copy!

Warempel staat voor goede teksten die mensen verder helpen. Door kennis te delen, te informeren, inzicht te verschaffen of verder te leiden. Maar we voorzien lezers niet alleen in hun informatiebehoefte, we zetten ze af en toe ook aan tot actie. Welke actie? Dat verschilt per pagina, per doelgroep en per fase waarin de lezer zich bevindt.

Maken we content voor mensen die zich nog enkel aan het oriënteren zijn, dan zal de content vaak puur informatief zijn. Schrijven we bijvoorbeeld content voor een productdetailpagina, dan zal die conversiegericht zijn. En we verleiden de bezoeker dan niet alleen met alinea’s aan tekst, maar passen ook microcopy toe zodat de call-to-actions-buttons hun werk goed kunnen doen.

Goed gevonden

We schrijven dus niet alleen teksten voor de bezoeker, maar schrijven ook teksten die vindbaar zijn in Google. Want het een sluit natuurlijk het andere niet uit! We strooien daarbij niet driftig met trefwoorden als een dronken Piet op pakjesavond; de menselijke lezer staat bij ons voorop.

Wat we wél doen? Teksten de juiste structuur meegeven. Zo krijgen titels een H1-tag, afbeeldingen een alt-tag en zorgen we ervoor dat het belangrijkste onderwerp van de pagina op de juiste plekken aan bod komt. Ook zorgen we voor relevante interne linkbuilding. Iets wat niet alleen zoekmachines, maar juist ook de menselijke bezoeker kan waarderen!

Doe het lekker zelf… of niet!

Je kan je webteksten uitbesteden of zelf doen. Dat moet je lekker zelf weten, wij zijn de moeilijkste niet! Sterker nog, wij zijn hartstikke blij dat een klant van ons nu een communicatiemedewerker heeft aangenomen en ons daardoor minder vaak nodig heeft. Een groter compliment kunnen we niet krijgen. We zijn trots dat we hen verder hebben geholpen in hun contentstrategie en dat ze dit nu zó serieus nemen dat er iemand in dienst is die dit fulltime doet.

Mocht je die stap nou (nog) niet willen zetten, dan staat Warempel ook voor je klaar! Wij helpen je graag met het schrijven van je webteksten, hoe groot, klein, prikkelend, informatief of actief dan ook.

Meer weten?
Neem contact op met Luc Kipmulder
Luc Kipmulder