Teksten voor je werken-bij-website

Mooi, een potentieel nieuwe medewerker is op je werken-bij-website beland. Er is interesse in jouw organisatie. Dit is dé kans om jouw verhaal als werkgever over te brengen. Maar… hoe doe je dat? Met goede content natuurlijk!

Maak hen die werken blij

Een werken-bij-website is dé plek om aan de buitenwereld te laten zien waar jij als organisatie voor staat. Op deze (vaak aparte) website geef je antwoord op vragen als:

  • Welke cultuur heerst er?
  • Welk gevoel wil je overdragen?
  • Wie zijn de (nieuwe) collega’s?
  • Wat drijft ze, wat doen ze en waar halen ze hun werkgeluk uit?
  • Hoe faciliteer je dit alles als werkgever?

Met rake content en de juiste tone of voice krijgt een kandidaat direct het gevoel hoe het er bij jullie op de werkvloer aan toe gaat. Goede teksten en video’s zijn hierbij onmisbaar. Maar het zijn niet alleen de grote lappen tekst of de in het oog springende video’s die het verschil gaan maken. Je moet ook aandacht besteden aan korte begeleidende teksten die de sollicitatieprocedure verduidelijken, de verwachtingen helder maken en mogelijke drempels om te solliciteren wegnemen. Microcopy kan daar zeker bij helpen!

Een goed gesprek is het halve werk

Maar voordat wij starten met webteksten, willen we allereerst jouw organisatie leren kennen. Dus beginnen we altijd met een goed gesprek. Bij de ene organisatie hebben ze al duidelijk waar ze voor staan; in zo’n geval kunnen we vrijwel direct aan de slag. Maar een ander is wat meer zoekende, waardoor we bij hen starten met een brainstorm. Hoe we ook beginnen, het doel is om een duidelijk beeld te hebben van de organisatie. Want alleen dan kunnen wij het juiste gevoel laten terugkomen in onze content.