Brainstorm contentmarketing

Voordat je elke kamer van je huis inricht met spullen moet er natuurlijk wel een huis staan. Met contentmarketing is het net zo. Je kan pas goede content maken als er een fundament is, een heldere strategie. Die strategie bepalen we samen, via een open brainstorm. Scroll snel verder om te lezen hoe we dat precies doen.

Een brainstorm helpt enorm

We organiseren een brainstorm met de juiste personen uit jullie organisatie en met een marketingadviseur en contentmarketeer van ons. Samen gaan we zo veel mogelijk input verzamelen over de organisatie, doelgroepen en doelstellingen. Dit doen we aan de hand van vier onderdelen:

  • Merkverhaal (waarom doe je de dingen die je doet, hoe doe je dit en wat heb je te bieden)
  • De belangrijkste doelgroepen en wat hen beweegt
  • Belangrijkste pijlers/onderwerpen voor de contentmarketing en de contentkalender
  • Een sprong naar de toekomst: doelen en doelstellingen

Jongens, aan tafel!

Verschillende meningen? Daar zijn we gek op! Daarom willen we tijdens de brainstorm graag input van verschillende medewerkers. Want juist doordat meerdere mensen – elk met hun eigen functie, ervaring en perspectief op zaken – naar hetzelfde kijken, komen vaak nieuwe inzichten naar boven!

Onze brainstormsessie is net zo open als een strandtent op een warme zomerdag. Hierdoor krijgen we lekker veel informatie op ons afgevuurd, waarna we dit kunnen filteren. En niet gevreesd (of juist wel?): tijdens de brainstorm zorgen we ervoor dat echt iedereen zijn of haar input geeft.

Warempel-format

Voor de brainstorm werken wij met een vast format dat we elke keer klantspecifiek maken. De basis blijft hetzelfde: onze marketingadviseur Luc leidt de brainstorm en een van onze veelzijdige contentmarketeers legt tijdens de sessie alles vast én neemt actief deel aan de brainstorm.

Onze brainstorms leiden tot veel informatie. Met een deel van die input kunnen we de contentkalender concreet invullen met specifieke berichten. Voor een goede start van jullie doorlopende zichtbaarheid online.

Boekje van eigen deeg

Als de brainstorm achter de rug is, dan krijgen jullie nog een prachtig aandenken van ons. Want die inspirerende brainstorm werken we namelijk uit in een handzaam boekje. Hierin leggen we het merkverhaal vast, vinden jullie de belangrijkste doelgroepen terug én wat hen beweegt, zie je welke klantreis ze afleggen én vind je terug wat de belangrijkste pijlers en thema’s zijn voor de contentkalender.

En als contentmarketingbureau doen wij dan wel zoveel mogelijk online, dit boekje krijgen jullie gewoon ouderwetsch op papier. Zo kan iedereen binnen jullie organisatie er gemakkelijk even doorheen bladeren.

Meer weten?
Neem contact op met Luc Kipmulder
Luc Kipmulder