Peer3

brainstorm
Scroll

De case van Peer3

Wie?

Peer3 (contactpersoon: Hanne Peerenboom)

Waarom?

Peer3 wilde meer focus in hun communicatie

Wat?
Waarmee?

In juli 2021 verzorgden onze contentmarketeer Tamara, marketingadviseur Luc en UX-designer Tom een brainstormsessie met Peer3.  Het doel? In kaart brengen waar Peer3 voor staat, wie nou eigenlijk de doelgroep is en wat Peer3 het liefst wil doen.

Dit was de vraag

Hanne Peerenboom, mede-eigenaar van Peer3, vond dat de communicatie via hun website en via hun werk wel wat beter kon. De dames hadden behoefte aan meer strategische en bewustere keuzes, zodat ze meer focus konden aanbrengen in hun content.

Zo pakten wij het aan

En die focus kwam er! Dat kwam mede door het merkverhaal dat wij voor hen opstelden. Hierdoor kreeg Peer3 een meer concreet plan en doel voor ogen. “Wij hadden normaal gesproken de neiging om alle kanten op te vliegen: we vinden van alles leuk, al heeft het altijd wel met jeugd te maken. Maar bij ons waren de opdrachten altijd leidend, we sloten aan op de behoeften van de opdrachtgever en dat wilden we omdraaien. Nu is onze eigen visie leidend; die bepaalt waarvoor we gevraagd worden”, aldus een tevreden Hanne.

Dit was het resultaat

Een brainstormsessie hoeft niet tot alleen maar nieuwe inzichten te leiden. Zo werden tijdens deze middag nauwelijks nieuwe dingen besproken, maar Peer3 kreeg wél de bevestiging dat ze eigenlijk allemaal hetzelfde willen. En dat was ook veel waard. De dames werden bewuster van hun missie. Wat ook fijn uitpakte was dat ze nu al hun inzichten een keer op papier kunnen zien en met een bepaalde strategie erachter.

En dit vonden zij ervan

Sommige klanten sturen het onderwerp van gesprek tijdens zo’n brainstormmiddag – en daar is helemaal niks mis mee! – maar Hanne en haar collega’s lieten zich gewillig begeleiden door Tamara, Luc en Tom. Voor hen werkte dat het fijnst. Zelf doen ze dit soort sessies nu ook met opdrachtgevers en dan bereiden ze het een en ander voor. Maar, zo vertelde Hanne ons, voor jezelf is dat toch wat lastiger. Ze vonden het dus maar wat fijn dat wij dit keer de kar trokken.

“Warempel wilde oprecht snappen wat ons verhaal is en hoe ze ons daarbij konden helpen.”
Hanne Peerenboom

Teamwork

De brainstorm met Peer3 werd georganiseerd door Warempel. Onderstaande collega’s waren daar direct bij betrokken:

We hebben nog veel meer referenties.