FundingBase

webteksten
Scroll

De case van FundingBase

Wie?

FundingBase (contactpersonen: Raymond Spenkelink en Stefan Woestenenk)

Waarom?

FundingBase wilde zijn website uitbreiden met webteksten die duidelijk uitleggen wat ze doen, voor wie ze dat doen, en hoe ze dat doen.

Wat?
Waarmee?

FundingBase bemiddelt tussen financiers en ondernemers die op zoek zijn naar kapitaal. Oprichter Raymond Spenkelink en adviseur Stefan Woestenenk doen dit met een persoonlijke aanpak en schakelen hierbij hun uitgebreide netwerk in. Ze zetten alle mogelijkheden in om een duurzame match te realiseren tussen de investeerder en de geldnemer.

Dit was de vraag

Raymond en Stefan wilden hun website graag uitbreiden met webteksten die beter en uitgebreider vertellen wat FundingBase nou precies doet, voor wie ze dat doen en hoe ze dat doen. Een vraagstuk dat Warempel op het lijf is geschreven!

Zo pakten wij het aan

In samenwerking met Booosters begonnen we met een grondig zoekwoordenonderzoek om te begrijpen waar de doelgroep van FundingBase naar zocht en waar kansen lagen. Hieruit ontstond een nieuwe navigatiestructuur, waarbij de huidige indeling werd aangevuld met nieuwe landingspagina’s. Op deze manier ontstond een stevige basis van waaruit wij de webteksten voor FundingBase schreven.

We hielden ons niet alleen bezig met het schrijven van nieuwe teksten, we namen ook de bestaande teksten en met name de homepage onder de loep. We scherpten de boel aan, hanteerden krachtige microcopy en legden nog meer de nadruk op het feit dat FundingBase er niet alleen is voor kapitaal behoevende ondernemers, maar ook voor investeerders die een mooi rendement willen behalen.

Zo bevat het topmenu op fundingbase.nl nu een duidelijke knop die bedoeld is om investeerders te informeren. De landingspagina schreven we op basis van een door Booosters opgesteld wireframe, zodat de pagina optimaal is ingericht voor zowel zoekmachines als menselijke bezoekers.

Dit was het resultaat

Onze inspanningen resulteerden in verbeterde webteksten, een gebruiksvriendelijkere website en een duidelijkere positionering van FundingBase voor zowel ondernemers als investeerders.

En dit vonden zij ervan

Raymond en Stefan zijn allebei erg te spreken over de samenwerking met Warempel. “Met Warempel kunnen we altijd snel en laagdrempelig schakelen. Ze zijn creatief met betrekking tot content én de wijze waarop je deze bij onze doelgroep onder de aandacht kan brengen”, aldus Raymond. En ook Stefan is positief: “We hebben met Warempel altijd prettig contact. Ze denken mee met mogelijke oplossingen en schrijven content die niet alleen aansluit bij de doelgroep, maar ook zoals wij zijn en schrijven!”

“Warempel is creatief met content én weet hoe het deze bij onze doelgroep onder de aandacht brengt”
Raymond Spenkelink

Warempelier van dienst

Henoch heeft de webteksten geschreven en is ook verantwoordelijk voor het contact met Raymond en Stefan en het schrijven of redigeren van hun socialmediaposts.

We hebben nog veel meer referenties.

Meer weten?
Neem contact op met Henoch van Paesschen
Henoch van Paesschen