Dynamic Logistics

Personeelswerving
Scroll

De case van Dynamic Logistics

Wie?

Dynamic Logistics (contactpersoon: Carmen Junngeburt)

Waarom?

Werven van nieuwe medewerkers

Wat?
Waarmee?

Dynamic Logistics is dé logistieke dienstverlener uit de Achterhoek. Het bedrijf bevindt zich in een dynamische markt, die regelmatig te maken heeft met piekmomenten. Om deze seizoenspieken op te vangen zijn er (tijdelijk) extra medewerkers nodig. Dan kun je natuurlijk een beroep doen op het uitzendbureau, maar liever zet je hiervoor ‘eigen’ krachten in. Warempel zorgde ervoor dat Dynamic Logistics in korte tijd meer dan 400 sollicitaties ontving. Hoe we dat aanpakten? Dat lees je hier.

Dit was de vraag

Carmen Junggeburt, Hoofd HRM bij Dynamic Logistics, vroeg zich af hoe het bedrijf zelf nieuwe productiemedewerkers kan werven én aan hen kan binden, zodat zij minder afhankelijk zijn van uitzendkrachten om seizoenpieken op te vangen. Voor Dynamic Logistics is het daarbij belangrijk dat de medewerkers graag willen werken. De motivatie om te werken is het belangrijkste criteria om iemand aan te nemen.

Zo pakten wij het aan

Dynamic Logistics heeft veel Poolse medewerkers in dienst en zorgt ervoor dat ze écht een goede huisvesting (incl. sociale verzekeringen) hebben. Ook zijn zij sterk in het bewaken van de werk-privébalans. Met een vertrouwenspersoon en vaste buddies zorgen ze ervoor dat deze medewerkers snel op hun plek zijn op de werkvloer én buiten de werkvloer.
Met deze onderscheidende voorwaarden hebben wij een Facebook-campagne opgezet, waarbij we gericht hebben getarged op mensen met een Pools nationaliteit, die binnen een straal van 30 kilometer om ’s-Heerenbergh wonen. In deze Facebookcampagne hebben we meerdere triggers verwerkt die het voor hen interessant maken om bij Dynamic Logistics te werken.

Highlights van deze campagne

  • Een duidelijk overzicht van het salaris minus de kosten voor huisvesting, zodat ze zien wat ze netto overhouden
  • Fotografie van het moderne pand
  • Een volledig in het Pools geschreven landingspagina: Dynamiclogistics.nl/oferta-pracy
  • Hele laagdrempelige manier om te solliciteren via Whatsapp
  • Landingspagina volledig afgestemd op de doelgroep

Laagdrempelig solliciteren

Deze doelgroep heeft vaak geen CV en dit was ook geen belangrijk criterium voor Dynamic Logistics. Dus waarom zou je dan een CV verplicht stellen om te solliciteren? Via WhatsApp konden sollicitanten direct whatsappen met Jola. De Poolse Jola is productieassistent bij Dynamic Logistics en het aanspreekpunt voor de Poolse medewerkers. Zij helpt haar toekomstige collega’s op weg.

Dit was het resultaat

  • Meer dan 400 aanmeldingen via WhatsApp
  • Hierdoor heeft het bedrijf minder uitzendkrachten nodig
  • En kunnen zij piekbelastingen voortaan zelf opvangen

En dit vonden zij ervan

Carmen en haar collega’s waren overrompeld door het succes van de wervingscampagne. Zoveel aanmeldingen hadden zij nooit verwacht! De Poolse medewerkers maken inmiddels onderdeel uit van het vaste productieteam en vormen samen een hechte club collega’s.

“Warempel wist precies de juiste triggers te bepalen die belangrijk zijn voor onze doelgroep”
Carmen Junggeburt

Teamwork

Bij dit project is deze collega betrokken:

Meer weten?
Neem contact op met Tamara Buunk
Tamara Buunk