Ga naar de inhoud

Dit zijn onze contentmarketingtrends voor 2023

2 januari 2023

2022 is officieel ten einde. Traditiegetrouw poppen de lijstjes met trends voor 2023 overal op. Superleuk, maar wij gooien het over een andere boeg. Wij kijken liever naar duurzame contentcreatie die jouw bedrijf écht op de kaart zet. Natuurlijk zijn wij op de hoogte van de laatste trends. Hoe wij in 2023 het verschil blijven maken voor jouw bedrijf met onze ijzersterke content? Nou, zo!

Hoe wij jou(w) content maken

Wat precies de kracht van contentmarketing is en waarom contentmarketing zo belangrijk is voor jouw bedrijf hebben we al eens uitgelegd in deze blog. Contentmarketing gaat om het opbouwen van een relatie met je doelgroep. Het is een strategische vorm van marketing waarbij je relevante content maakt en deelt om zo een specifieke doelgroep aan te trekken én te binden aan je bedrijf. Maar hoe doe je dat? Volgens ons zijn dit de beste manieren om jou(w) content te maken:

  • Bepaal de pijlers voor jouw content
  • Bloggen blijft belangrijk
  • Hergebruik oude content
  • Vertel jouw authentieke verhaal
  • Podcasts, (korte) video’s en infographics
  • Authenticiteit en intentie

Bepaal de pijlers voor jouw content

Ja, het draait om de informatiebehoefte van jouw publiek. Maar als organisatie bepaal je vanuit jouw strategie op welke onderwerpen je zichtbaar wil zijn. Dit zijn de pijlers van jouw organisatie. Met referenties, blogs, korte social updates kun je mooi variëren met de content en zorg je ervoor dat je doorlopend en consistent zichtbaar bent. Met de contentkalender zorg je ervoor dat je vooruit werkt en dat elke pijler de juiste aandacht krijgt.

Bloggen blijft belangrijk

Is bloggen nog steeds waardevol? Jazeker! Mensen surfen steeds minder vaak direct naar een website en het is snelle content dat de sociale media domineert, maar… we googelen ons wel suf! Daarom is het hartstikke belangrijk en waardevol om goede blogs te schrijven die antwoord geven op de vraag van jouw klant. Blogs die relevant zijn, genereren meer websitebezoek en zorgen voor een hogere positie in de zoekmachines.

Omdat jij waardevolle informatie deelt die de lezer echt verder helpt, werk je aan een relatie.  Én vergeet hierbij zeker niet om een conversieactie toe te voegen aan de blog. Dit kunnen andere relevante artikelen zijn of de mogelijkheid om direct contact op te nemen met de expert van het artikel. Doordat je bezoekers regelmatig met verschillende uitingen verder helpt, werk je aan jouw autoriteit met uiteindelijk het doel dat ze gebruik maken van jouw diensten of producten.

Blogs zijn een belangrijk onderdeel van je contentstrategie.  Naast de bezoekers die via de zoekmachines op jouw blog komen, kun je via posts op social media jouw doelgroep triggeren om de blog op de website te lezen.

Hergebruik oude content

Waarom zou je steeds opnieuw het wiel uitvinden? Waarschijnlijk staat er op je website een schat aan informatie of ben jij een wandelende encyclopedie wat de ins en outs van jouw bedrijf betreft. Deze content (opnieuw) delen en updaten waar nodig, is heel slim om te doen én goed voor je zichtbaarheid in de zoekmachines. Je kunt je oude content ook in een nieuwe vorm gieten; maak van je blog een video of gebruik het als basis voor een podcast-aflevering. Op deze manier blijf je waarde bieden.

Vertel jóuw authentieke verhaal

Storytelling is en blijft belangrijk in contentmarketing. Wat voor waarde jouw bedrijf precies toevoegt en het waarom achter het bestaan van jouw organisatie, alleen jíj kan dit verhaal vertellen. Wij helpen je graag ontdekken wat jij te vertellen hebt en schrijven op basis hiervan jouw merkverhaal. Dit is de kapstok voor jouw interne en externe communicatie.

Een trend binnen de storytelling die we vaker zien – en omarmen –is dat de nadruk steeds meer ligt op de ‘verhalen’ van de organisatie. Logisch, want met het ophalen van persoonlijke verhalen van medewerkers komen waardevolle gesprekken op gang. Waar sta je eigenlijk voor en welke kant wil je op? Wat zijn de normen en waarden? Deze verhalen helpen om (intern) de verbinding weer te zoeken en extern een authentiek verhaal neer te zetten.

Podcasts, (korte) video’s en infographics

We bespraken hierboven uitvoerig het belang van blogs. Maar met alleen maar lange lappen tekst bereik jij je doelgroep niet. Een goede middelenmix doet wonderen!

  • Video’s pakken snel de aandacht van je doelgroep en houden die vervolgens ook vast. Zeker korte video’s op social media. Hoe simpeler de video, hoe groter de impact! Tip: communiceer één boodschap per video en voeg een link toe naar een langere video met ondersteunende blog. Zo kun je meerdere relevante video’s maken en steeds top of mind blijven bij jouw doelgroep. Vind je het lastig om je eigen video’s te maken? Wij helpen je graag! We schrijven scenario’s voor je uit en onze videograaf laat die tot leven komen.
  • Ook podcasts winnen steeds meer aan terrein binnen de middelenmix. Nadat we uitgescrold, uitgelezen en uitgekeken zijn, gaan we steeds vaker over op podcasts. We luisteren ze in de auto, tijdens het koken of het wandelen. Daarom is het heel slim om als bedrijf een laagdrempelige podcast te starten waarin jij waarde deelt. Denk bijvoorbeeld aan inspirerende gasten, het uitleggen van bepaalde termen uit je sector, trends en herkenbare scenario’s. Begin simpel. Start met content die je al hebt, zoals blogs, om te zetten in podcastafleveringen. Podcasts vergen een lange adem en vragen om ijzersterke content om een breed publiek van volgers te creëren.
  • Infographics maken data en statistieken snel overzichtelijk. Uit onderzoek blijkt dat we content met infographics 30% meer aanklikken dan alleen geschreven blogs. En het levert 12% meer websitebezoek op. Ook bij ons kun je terecht voor vette infographics!

Durf jezelf te zijn

Als je bekend bent met de intenties van de klant, kan je relevantere content voor je doelgroep creëren Het daadwerkelijke (zoek)gedrag van jouw doelgroep komt niet altijd overeen met de gestelde behoefte. Daarom proberen we het ‘waarom’ te achterhalen. Door hier dieper op in te duiken, onderscheid jij je van je concurrentie. Wij maken voor jou de klantreis helder en spelen dieper in op het gedrag én de onderliggende behoefte van jouw klant.

Het állerbelangrijkste volgens ons? Durf je te onderscheiden door jezelf te zijn! Authenticiteit is cruciaal. Jouw doelgroep prikt er namelijk direct doorheen als jij niet jezelf bent. Je kunt online alles supergoed voor elkaar hebben met een gelikte website en prachtige marketing voor jouw bedrijf. Maar als jij offline niet waar kunt maken wat je online belooft, sla je de plank mis en heb je kans dat klanten niet meer bij je terugkomen.

Wij maken jou(w) content!

We hebben het wel over trends in deze blog, maar eigenlijk is dit gewoon onze dagelijkse werkwijze. Wij informeren, inspireren en amuseren jouw doelgroep(en) met blogs, nieuwsberichten, interviews, foto’s, video’s, infographics, socialmedia-updates, en social-campagnes. Zo werken wij structureel aan jouw zichtbaarheid. Het resultaat? Een gevarieerd aanbod van kwalitatieve, authentieke content die inspeelt op de behoefte van de doelgroep.

We laten je doorlopend zichtbaar zijn op de belangrijkste onderwerpen en doen dat met gevarieerde content. Bij dit onderdeel draait alles om kennis delen, het uitdragen van je merkverhaal en bovenal om relevantie. Alles om jouw publiek écht verder te helpen en om met hen een relatie op te bouwen.

Ben jij benieuwd hoe wij in 2023 het verschil kunnen maken voor jouw bedrijf met ijzersterke content? Plan dan een afspraak met Luc voor een kopje koffie.

Henoch van Paesschen
Henoch