Ga naar de inhoud

De kracht van de contentkalender

3 april 2021

Contentmarketing is veel meer dan zomaar lukraak wat stukjes in elkaar typen. Echt! Wil je het succesvol aanpakken, dan is een gedegen strategie een must. Wij maken daarvoor graag gebruik van een contentkalender. Waarom dit zo’n handige tool is? Je leest het hier!

De kracht van een contentkalender

Je kent het vast wel. Vol goede moed ga je aan de slag met content. Je hebt de eerste stukken geschreven, maar in de drukte van alledag besteed je steeds minder tijd aan het schrijven van magische en relevante content. Het gevolg? Een prachtige site met duidelijke, maar ook verouderde informatie. Daarmee geef je aan de bezoekers van je website niet direct een heel fijn visitekaartje af. En ook de vindbaarheid in de zoekmachines komt het niet ten goede. Dat moet anders!

De voordelen van een contentkalender

Je content levend en actueel houden én overzicht houden op je content. Hoe je dat doet? Simpel! Maak gebruik van een contentkalender. Wij als contentmarketeers werken daar niet voor niets mee. Het helpt bij het plannen en organiseren van je content en geeft precies weer wie, wanneer, wat, waar en in welke vorm plaatst. En dat heeft veel voordelen:

  • Brainstormen over contentideeën wordt zo stukken eenvoudiger;
  • Je krijgt goed zicht op de onderwerpen die je goed en minder goed belicht;
  • Het zorgt voor meer rust. Het ad hoc schrijven van teksten is voorbij;
  • En het belangrijkste: je content is op orde en dat levert je meer websitebezoeken op!

Pijlers en thema’s, a must have

Dat een gedegen planning je meer rust oplevert, dat is wel duidelijk. Maar het gaat je ongetwijfeld ook betere en relevantere verhalen opleveren. Je hoeft immers niet meer op stel en sprong in de digitale pen te klimmen. De onderwerpen zijn bepaald, tijd voor actie dus! Toch plaatsen we daar met liefde nog een kleine kanttekening bij, want zomaar wat onderwerpen op een grote hoop gooien, gaat je helaas ook niet veel verder helpen.

Onze contentmarketeers maken bij het opstellen van de contentkalenders gebruik van zogenaamde pijlers en thema’s. Op deze manier bepaal je vooraf al over welke onderwerpen en daaraan gekoppelde sub-onderwerpen je gaat schrijven. Wanneer je in de kalender dan ook nog werkt met diverse kleuren, zie je per maand in één oogopslag of er onderwerpen zijn die over- of onderbelicht worden.

Bereik je doelgroep

Wil je het helemaal goed doen, geef dan ook direct aan welke kanalen je per bericht in gaat zetten. Belangrijk is daarbij natuurlijk wel dat je goed nadenkt over welke kanalen je inzet voor welke doelgroep. Met een digitale versie van een contentkalender wordt het je trouwens nóg makkelijker gemaakt. Alle betrokkenen kunnen waar en wanneer ze maar willen inloggen en de kalender bekijken en bewerken. Zo wordt het echt een werkdocument waar iedereen zich betrokken bij voelt.

Koppen bij elkaar

Oké, je hebt nu structuur aangebracht in je contentplanning en een tool in handen waar alle betrokkenen mee kunnen werken. Wil je er zeker van zijn dat de contentmarketing toch niet stiekem naar de achtergrond verdwijnt? Plan dan een vast moment in met je team waarin je actief bezig gaat met de invulling van de kalender. Zo weet je zeker dat iedereen aan de bal blijft en je door middel van goede content zichtbaar blijft. Doen dus!

Waar wacht je nog op? Aan de slag!

Nu je weet hoe je de contentmarketing nieuw leven in kunt blazen en hoe je altijd on top of mind van je doelgroep blijft, is het tijd voor actie. Stel een contentkalender op en ga aan de slag met jouw meesterwerken. Enne, kom je er niet helemaal uit, ik help  je graag! Neem gewoon even contact met me op. Spreek ik je snel?

Dit blog is geschreven door
Tamara Buunk
Tamara
Meer weten?
Neem contact op met Tamara Buunk
Tamara Buunk