Ga naar de inhoud

De kracht van contentmarketing

24 november 2020

Contentmarketing: anno 2020 kun je als merk niet meer zonder. Steeds meer bedrijven ontdekken de kracht van goede content om hun doelgroep te bereiken. Een goede contentmarketingstrategie leidt tot meer engagement met je merk, binding met je klanten, loyaliteit en (niet geheel onbelangrijk) meer omzet. Maar wat is contentmarketing nou precies? Je leest het hier.

De kracht van contentmarketing

Contentmarketing gaat kort gezegd over het opbouwen van een relatie met je doelgroep. Het is een strategische vorm van marketing waarbij je relevante content maakt en deelt om zo een specifieke doelgroep aan te trekken én te binden aan je bedrijf. Door nuttige informatie te geven en leuke inhoud te creëren bindt je de klant aan jouw merk. Je laat zien dat je kennis van zaken hebt, waardoor klanten vanzelf de weg naar jou weten te vinden wanneer ze je nodig hebben.

De voordelen van contentmarketing

Contentmarketing heeft veel voordelen, waarvan we de belangrijkste noemen:

#1: Het is duurzaam

Investeren in contentmarketing kost even tijd, maar als je het goed doet pluk je er nog jarenlang de vruchten van. Een goed blog of artikel met tips of adviezen kan jarenlang bezoekers genereren.

#2: Je kunt er alle kanten mee op

Contentmarketing is er in alle vormen en maten. De content kan hierbij worden aangepast aan de doelgroep van het merk, waardoor je er alle kanten mee uit kunt. De ene keer is het een blog of infographic, de andere keer een vlog, podcast, webinar, foto of video.

#3: Je klant gaat je zien als expert

Wanneer je goede en inhoudelijke informatie geeft, gaan bezoekers jou zien als iemand die kennis van zaken heeft. Hierdoor bouw je geloofwaardigheid op en zullen je klanten je vertrouwen, wat resulteert in hogere verkoopcijfers.

#4: Je website scoort hoger in Google

Als je de juiste content aanbiedt die aansluit bij je doelgroep trek je meer en met name de juiste bezoekers aan.

#5: Het is leuk!

Je bent trots op je merk, toch? Hoe leuk is het dan om al die kennis die jullie in huis hebben te delen met je publiek, hen te inspireren met nieuws uit de branche of leuke weetjes, tips, adviezen of andere informatie te delen.

Een neverending story

Nog wel even dit: het creëren van goede content kost tijd. En geld, want het verdient zich niet zomaar terug. Contentmarketing is een langetermijninvestering. Wanneer je eenmaal begonnen bent met het delen van content, kun je er niet zomaar mee stoppen. Immers: wanneer je niet constant tijd en aandacht besteedt aan je doelgroep, ben je de opgebouwde aandacht zo weer kwijt. Maar als je het écht goed doet, pluk je nog jarenlang de vruchten van je investeringen.

Jouw klanten worden fans

Wil jij ook geweldige content delen onder jouw publiek maar weet je niet zo goed waar je moet beginnen? Wij helpen graag om het verhaal van jouw organisatie boven water te krijgen. Met als resultaat: klanten die fans van je worden! Binnenkort een keertje koffie drinken? Neem gerust contact met mij op.

Dit blog is geschreven door
Marije Hulstijn
Marije
Meer weten?
Neem contact op met Marije Hulstijn
Marije Hulstijn