Ga naar de inhoud

De aantrekkingskracht van een goede blog

24 juni 2020

Dat contentmarketing belangrijk is, dat wisten we natuurlijk allang. Je bereikt de doelgroep, laat zien dat je kennis van zaken hebt én het verbindt! Blogs helpen hierbij. Maar een goede blog schrijven die ook daadwerkelijk doet wat jij voor ogen hebt, die de doelgroep aanspreekt en aanzet tot actie, dát is nog niet zo eenvoudig. Laat alles uit je handen vallen en lees mee hoe je de beste blog ever schrijft. Die ervoor zorgt dat jouw klanten bewonderaars van je worden. Ambassadeurs zelfs!

De aantrekkingskracht van een goede blog

Een monsterblog is relevant en gaat diep in op een specifiek onderwerp. Een goede blog is altijd bedoeld om lezers (de doelgroep) te informeren en verder te helpen. Het bevat veel informatie en je verrijkt ‘m met een video, infographic of door te linken naar andere relevante content.

Bloggen doen wij samen

Dat schrijven een vak apart is mag duidelijk zijn. Een goede tekstschrijver helpt de lezer om makkelijk door de tekst te gaan en tot de kern te komen. En ook belangrijk, het moet de lezer uitnodigen om door te lezen tot de allerlaatste punt is gezet. Je doet het helemaal goed wanneer de lezer het zelfs jammer vindt dat de blog al tot een einde is gekomen. De inhoud is dan ook enorm belangrijk. Onze contentmarketeers verdiepen zich dan ook niet voor niets in de doelgroep van de klant en de input die de klant geeft is cruciaal. Door de expertise van de klant te vertalen naar content die de doelgroep begrijpt, zorgen we er samen voor dat we de doelgroep verder helpen met een vraagstuk/probleem.

Borging vanuit contentstrategie en kalender

Voordat wij starten met het maken van de content stellen wij altijd samen met de klant een contentstrategie vast. Zo worden de onderwerpen en de thema’s vastgesteld waarover we consistent gaan communiceren. We zoomen in op de doelgroepen en op de behoeftes van de doelgroep en geven aan op welke kanalen we hen kunnen bereiken.

Via een contentkalender leggen we vast welke onderwerpen het meeste aandacht verdienen. Hoe mooi je product of dienst ook is, alleen daarover communiceren is niet voldoende. Waar sta je voor als bedrijf, wat beteken je voor de samenleving? Door alles in de juiste verhouding te plaatsen, ben je goed op weg om je doelstelling te behalen.

Onderwerpen met blijvende relevantie

Een monsterblog heeft blijvende relevantie en helpt jouw doelgroep nu en in de toekomst om vragen te beantwoorden. Zo blijft de blog bezoekers genereren en dat zorgt voor nieuwe en loyale klanten.

De insteek van de berichten en contentmarketing

Contentmarketing gaat om het opbouwen van een relatie met de doelgroep. Doordat je relevante informatie deelt gaan mensen jou volgen.

Blijf jouw monsterblogs updaten

Door blogs te blijven updaten met bijvoorbeeld een nieuwe link zorg je ervoor dat je blog weer een zetje krijgt en dat zoekmachines deze weer gaan indexeren.

Je merkt het. Een blog schrijven doe je niet zomaar. Maar goed nieuws! Wij zijn er voor je. Altijd.

Dit blog is geschreven door
Tamara Buunk
Tamara