Korte video’s voor social

Waarom “dit is een heel mooi mandje gemaakt door de firma Tichelaar dat werd gebruikt op een tafel als versiering en fruitmandje” zeggen als je ook gewoon “Mand!” kan roepen? Nou, zo is het met video soms ook. Korte video’s voor social werken gewoon. Mand!

Dat kan korter!

Een leven zonder social media; dat is haast niet meer voor te stellen. We zitten bijna allemaal elke dag wel op een of meerdere sociale netwerken. Of we nu discussies volgen via Twitter, de familie up-to-date houden op Facebook, ons eten fotograferen voor Instagram, inhaken op viral video’s op TikTok of posts van collega’s liken op LinkedIn… social media is niet meer weg te denken uit ons persoonlijke én zakelijke leven.

En omdat bijna iedereen erop zit, kan je als bedrijf niet achterblijven. Je moet daar zijn waar je doelgroep is. En hoe val je nu goed op in die brij van berichten? Nou, met korte foto’s voor social bijvoorbeeld. Check bijvoorbeeld deze post van museum Villa Mondriaan:

We hadden mensen kunnen informeren over de nieuwe tentoonstelling van het Winterswijkse museum met alleen wat tekst, maar dat doen we eigenlijk sowieso nooit. Als we iets posten op social media, dan zorgen we op z’n minst voor een aansprekende en relevante foto, zodat de post goed opvalt. Maar in dit geval kozen we ervoor om de post nog meer kracht bij te zetten met een korte video. Hiermee wordt de bezoeker pas écht warmgemaakt om een bezoek te brengen aan de nieuwe tentoonstelling Repair Matters.

Deze beelden komen uit de bedrijfsvideo die we hebben gemaakt voor Villa Mondriaan. Wij recyclen onze beelden daar waar dat kan. Lekker duurzaam, toch?