Ga naar de inhoud

Wij vertelden 75 ondernemers alles over AI! 

21 mei 2024

Op dinsdag 14 mei gaf onze collega Henoch een interessante presentatie over een onderwerp waar zijn hart sneller van gaat kloppen: artificial intelligence. Maar liefst 75 leden van ondernemersvereniging Lindus kwamen naar De Turmac Cultuurfabriek in Zevenaar toe om van hem te horen hoe je AI toepast in je contentstrategie. Of het nou kwam door zijn knalroze pak, zijn nuttige informatie óf een combinatie van beide: Henoch kreeg de volle aandacht. Wat hij precies vertelde? Dat lees je hier. 

Bij Warempel zijn we van (bijna) alle markten thuis. Wil je consistent online zichtbaar zijn? Regelen we voor je. Behoefte aan een sparringspartner voor je contentstrategie? Ons wél bellen. Je webteksten laten schrijven? Check. 

Dat je bij ons óók terechtkan voor trainingen en (een-op-een)coaching is voor ons een logisch verlengstuk van ons werk. Want wij weten dingen en delen onze kennis graag met jou. Tijdens een ontbijtsessie, een workshop of – zoals op 14 mei het geval was – tijdens een presentatie voor ondernemers uit de regio. 

Roze pak aan en gaan

En zo gebeurde het dat onze collega Henoch zijn stoute schoenen Warempel-roze pak aantrok en voor een volle zaal met ondernemers uit De Liemers vertelde over zijn passie: AI. Hij gaf praktische tips voor het toepassen van AI bij het maken van content.  

Ook gaf Henoch inzicht in de nieuwste tools en ontwikkelingen en deelde hij duidelijke, concrete prompts die je helpen om de juiste output te genereren. 

Daarna gaf hij het stokje door aan collega Bart van BIG FAT Internet, die via inspirerende cases liet zien hoe AI diverse bedrijfsprocessen makkelijker en efficiënter maakt. Lees hier wat Bart vertelde.

3 tips van Henoch om content te maken met AI

Door AI-tools vóór je te laten werken, kun je jouw leven een stuk makkelijker maken. Zo wordt het creëren van goede content een fluitje van een cent. Wij zetten de drie handigste tips van Henoch op een rij:  

#1: Gebruik ChatGPT om je teksten te schrijven én te controleren

Waarschijnlijk heb je ChatGPT weleens gebruikt om een tekst te schrijven. Maar je kunt nog veel meer uit de tool halen.  

Gebruik ‘m bijvoorbeeld om: 

  • Een tekst te controleren (op spelfouten, taalfouten, zinconstructies) 
  • Een tekst te herschrijven (in de stijl van een bepaalde schrijver, met een bepaalde tone of voice of alles in de jij-vorm in plaats van de u-vorm) 
  • Socialmediaposts te schrijven (inclusief hashtags en relevante emoji) 
  • SEO-proof landingspagina’s te schrijven  

Sinds een tijdje kan je met de betaalde versie van ChatGPT ook een custom GPT maken. Dit is jouw eigen, persoonlijke GPT, die volledig is aangepast aan jouw specifieke wensen en behoeften. Je kunt je eigen GPT zó inrichten dat hij zich bezighoudt met één specifieke taak, bijvoorbeeld het nakijken van teksten. 

En dat is precies wat Henoch heeft gedaan! Intern staat hij bekend als onze taalkapitein, maar door zijn interesse in en zijn kennis van AI heeft collega Marije hem al tot AI-AI-kapitein gedoopt. En dat werd mooi de naam van de door hem ontwikkelde custom GPT die teksten controleert op spelfouten, grammaticale fouten, en spatiefouten in samenstellingen. De gevonden fouten worden in de tekst dikgedrukt én met de correcte versie erbij nog eens onder de tekst benoemd. 

Heb jij de betaalde versie van ChatGPT? Dan kan je AI AI Kapitein gratis gebruiken om jouw teksten te laten controleren! 

#2: Kloon jezelf met een CustomGPT

Henoch vond het zo leuk om eigen GPT’s te maken, dat hij er ook een heeft gemaakt om het werk van collega Luc gemakkelijker te maken. Hij ontwikkelde een custom GPT die LinkedIn-posts namens Luc schrijft. Henoch voedde de custom GPT met informatie over Luc, zijn schrijfstijl, de belangrijkste onderwerpen waarop hij zichtbaar wil zijn en persoonlijke informatie, waardoor hij als het ware een digitale kloon van Luc creëerde.  

Het resultaat? Luc kan nu met één klik op de knop een LinkedIn-post genereren, alsof hij ‘m zelf heeft geschreven.  

#3: Vertaal tekst naar beeld en video

Naast het creëren van content kun je AI ook inzetten voor het maken van beelden. Zo deelde Henoch verschillende tools waarmee je een tekstuele prompt kunt omzetten naar de mooiste beelden, die je een-op-een kunt gebruiken in je online uitingen. Zijn ‘geheime’ tip? Leonardo.ai – elke dag gratis 150 credits én je hebt heel veel AI-modellen waaruit je kan kiezen. 

En ook de ontwikkelingen op het gebied van text-to-video gaan hard. Vergeleken met een jaar geleden zijn de resultaten verbluffend, en Henoch verwacht dat je over een jaar vanaf de bank je eigen Hollywood-film samenstelt. 

Primeur: lancering GPT-4o

Henoch deelde ook een primeur met de livegang van GPT-4o, een update van ChatGPT die werkt als een persoonlijke assistent, waar je vloeiende gesprekken mee kan voeren. De tool kan ook beelden analyseren, emoties herkennen, reageren op tekst en video en gesprekken tussen mensen onmiddellijk vertalen. Dit toont maar weer eens hóé hard het gaat met de ontwikkelingen van AI.  

Benieuwd naar deze update? Check GPT-4o.

Eyeopeners

Naast praktische tips gaf Henoch tijdens zijn presentatie ook een aantal eyeopeners. De drie belangrijkste vind je hieronder:  

  • Geef niet op

Alles valt of staat met het geven van een goede prompt. Ben je niet tevreden met het resultaat? Geef dan niet op, maar blijf tweaken tot je wél een bevredigend antwoord hebt gekregen. Want hoe beter je de tool voedt, hoe beter het je gaat snappen. En hij benadrukte dat je met AI sowieso moet blijven experimenteren, dat is immers ook hoe híj alles heeft geleerd. 😉  

  • Input bepaalt output

Met ChatGPT én met text-to-image-tools bepaalt de kwaliteit van de input de kwaliteit van de output. Vergelijk het met het schieten van een film: je kunt nóg zo’n goede cameraman hebben, zonder regisseur met een visie krijg je geen Hollywoodmateriaal. Bedenk dus goed wat je gewenste eindresultaat is en geef dit duidelijk en specifiek aan in je prompt. Men zegt niet voor niets ‘garbage in = garbage out’. 

  • AI is een tool, geen doel 

Henoch sloot zijn presentatie af met een mooie boodschap. Zie AI niet als een bedreiging, maar óók niet als een oplossing voor al je vraagstukken. Het is een tool die je kunt inzetten om je werk makkelijker te maken, maar het mag geen doel op zich zijn. En zolang je zorgt voor een gezonde balans tussen mens en robot, kunnen we er mooie dingen mee ontwikkelen.  

Meer doen met AI? Boek een werksessie

Ben jij benieuwd hoe jij efficiënter kan werken met AI? Of wil je weten hoe je met AI jouw contentstrategie naar een nóg hoger niveau tilt? Boek een werksessie met Henoch (al dan niet in roze pak) en hij voorziet jou of jouw team in no-time van praktische tips en tricks, die je direct kan toepassen in de praktijk! 

Boek een werksessie

Dit blog is geschreven door
Marije Hulstijn
Marije