Ga naar de inhoud

Doit Online Media is van naam veranderd

1 mei 2022

Dag Doit Online Media… En welkom BIG FAT Internet, Warempel en Exapps. De naam die wij vijftien jaar lang vol trots droegen, is sinds 1 mei 2022 verdwenen. En in plaats daarvan gaat ons bedrijf verder onder maar liefst drie namen. In dit blog leggen we het je allemaal uit!

Warempel, Warempel, Exapps

Er was eens…

Kees in 2007

…een 21-jarige Kees die in het jaar 2007 besluit om zijn eigen bedrijf te starten. Met een technische opleiding in de pocket én een fascinatie voor het internet wordt al snel duidelijk waar hij zich op gaat richten: websites en applicaties bouwen.

Dit doet hij onder de naam DO-IT Online, aangezien het is ontstaan onder de vleugels van DO-IT Automatisering, het Didamse bedrijf waar Kees zijn stage heeft voltooid. Jaap sluit al snel aan en vanaf 2010 gaat het bedrijf verder als Doit Online Media.

En nu…

Nu zijn we vijftien jaar verder. Dat hebben we niet alleen intern groots gevierd met een lang weekend weg in een vet kasteel, het is ook het ideale moment om een frisse wind door het gebouw aan Exa 59 te laten waaien. Want we maken al lang niet meer alleen websites en applicaties, we schrijven ook teksten en maken video’s voor diverse klanten.

Ons bedrijf bestaat eigenlijk uit drie verschillende afdelingen:

  • Een creatief internetbureau dat websites maakt
  • Een afdeling die efficiënte maatwerkapplicaties en -apps maakt
  • Een contentbureau dat zorgt voor consistente zichtbaarheid online

Om intern een betere focus per afdeling te krijgen en om richting de buitenwereld een duidelijker onderscheid te maken, zijn we per 1 mei 2022 verder gegaan met drie namen. Het is dus niet dat de naam Doit Online Media is veranderd in bijvoorbeeld BIG FAT Internet! De naam Doit Online Media is verdwenen en in plaats daarvan zijn er nu drie (nieuwe) labels:

BIG FAT Internet

Onze website-tak is verder gegaan onder de naam BIG FAT Internet. Deze naam is door Kees bedacht en vertelt precies wat wij doen en het liefste willen doen: het internet nog mooier, vetter en groter maken.

Warempel

Ons contentbureau gaat op eigen voet verder onder de naam Warempel. Deze naam is door contentmarketeer Henoch bedacht en met deze naam willen we onze klanten weer het ouderwetse ‘Warempel!’-gevoel geven, wanneer zij zien dat hun bedrijf na onze inspanningen veel beter en consistenter zichtbaar is dan vooraf werd gedacht.

Exapps

Dit label bestond al twee jaar, maar zal vanaf nu ook actiever onder deze naam naar buiten treden. De naam Exapps is bedacht door designer Tom en is – zoals dat zo mooi heet – een porte-manteauwoord. Het bestaat uit de woorden ‘Exa’ (de straat in Zevenaar waarin we gevestigd zijn) en ‘apps’.

Oude wijn in nieuwe zakken

Intern gaan we in principe gewoon op dezelfde voet verder. Al zal er ook altijd wel wat overlap blijven. Onze designers zijn bijvoorbeeld betrokken bij content voor Warempel, terwijl de backend-developers van Exapps helpen bij de doorontwikkeling van een website waar BIG FAT Internet mee bezig is. Maar onze klanten merken daar niks van en zij kunnen nog steeds terecht bij de vertrouwde experts en projectmanagers!

Met BIG FAT Internet, Warempel en Exapps zijn wij klaar voor de komende vijftien jaar! #ChallengeUs

Dit blog is geschreven door