Ga naar de inhoud

Taalkunstenaar met gevoel voor humor | Dit is Henoch

6 januari 2022

Hij had óók voor een carrière als scriptschrijver of spelletjesbedenker kunnen kiezen. Maar gelukkig (voor ons) kwam hij de vacature van Warempel tegen. Want als contentmarketeer annex taalkunstenaar kan Henoch nu al zijn creativiteit kwijt in het schrijven van teksten voor onze klanten. Maar óók vliegen sinds zijn komst de woordgrappen ons om de oren hier op kantoor. Hoog tijd voor een nadere kennismaking!

Hij woonde tot zijn 23e in Zevenaar, maar toen hij en zijn vriendin Laura (tegenwoordig vrouw) twee jaar samen waren, besloten ze naar Utrecht te verhuizen. “Laura studeerde in Utrecht en was klaar met heen en weer reizen. Ze wilde graag op zichzelf wonen, maar een studentenkamer zag ze niet zitten. Tegelijkertijd vond ik werk in Utrecht, dus toen besloten we om maar gelijk te gaan samenwonen.”

Terug naar zijn roots

Het stel had altijd al het plan om ooit weer terug te keren naar hun roots in de Liemers en in 2021 was het zo ver. En hoewel Henoch het plan had getrokken om eerst even rustig te verhuizen en dán pas op zoek te gaan naar een nieuwe baan, kwam Laura de vacature van contentmarketeer bij Warempel bij toeval tegen. “Ze dacht gelijk; dit past perfect bij Henoch. En daar was ik het eigenlijk wel mee eens”, blikt hij terug. Dus besloot hij te solliciteren en mocht hij op gesprek komen. “Het gevoel was gelijk al goed, maar het was de video van contentmarketeers Tamara en Marije die me écht over de streep trok. Ik dacht: dit moet wel een leuk bedrijf zijn.”

Taal is zeg maar echt mijn ding

“Van jongs af aan ben ik al een liefhebber van taal. Dat begon al op de basisschool, waar ik vriendjes corrigeerde in hun taalgebruik. Héél irritant, ik weet het, maar ik vind de Nederlandse taal gewoon erg leuk om mee te spelen. Een studie Journalistiek lag dus voor de hand, maar ik zag mezelf niet een échte journalist worden. Ik had geen zin in keiharde deadlines en het constant najagen van de actualiteit. Als afstudeerrichting koos ik daarom voor ‘creatief schrijven’, waarin ik me onder andere ontwikkelde in het schrijven van gedichten en korte proza. Dat paste veel beter bij mij.”

Van comedyfilm tot kaartspel

“Ik heb ooit een script geschreven voor een comedyfilm, maar dat is nooit helemaal van de grond gekomen. Waar die over ging? Het is vergelijkbaar met de Nederlandse film Bro’s before Ho’s, die een paar jaar later uitkwam. En nee, ze hebben mijn script niet gestolen, hoor 😉. Ook heb ik een Nederlandse versie gemaakt van het kaartspel Cards Against Humanity. Daar is uiteindelijk een oplage van 10 stuks uit voortgekomen, die ik aan een paar vrienden heb verkocht. Je hoort het: ik ben meer van het bedenken en iets minder van het uitvoeren, haha.”

Man met humor

Naast een vlotte pen heeft-ie nóg een talent: zijn gevoel voor humor. Een goeie woordgrap? Die schudt hij zó uit z’n mouw. “Zoals ik al zei; ik vind de Nederlandse taal gewoon erg leuk om mee te spelen. Dus ja, ik vind het wel leuk om wat te ouwehoeren met elkaar. Er wordt hier hard gewerkt, maar er is óók ruimte om lol te maken. Dát vind ik juist zo leuk aan Warempel.”

Warempel

“Ik ben hier nog niet zo lang, maar ik zit helemaal op m’n plek. Hiervoor heb ik tien jaar lang vooral teksten geschreven voor websites van mijn werkgever, maar bij Warempel vind ik het juist leuk dat ik met verschillende klanten te maken heb. De afwisseling spreekt me hier heel erg aan, maar ook het feit dat je creatief mag meedenken over toffe dingen zoals video’s en blogs. En natuurlijk maken mijn collega’s het werk ook hartstikke leuk.”

Dit blog is geschreven door
Marije Hulstijn
Marije
Meer weten?
Neem contact op met Henoch van Paesschen
Henoch van Paesschen