Ga naar de inhoud

Contentmarketing in 2024: vijf trends om in de gaten te houden 

23 januari 2024

Welke trends en ontwikkelingen op het gebied van contentmarketing moet je in de gaten houden in 2024? Wij praten je bij!  

Contentmarketingtrends

1. Werk efficiënter met AI

We kunnen er niet meer omheen: AI is here to stay. In 2024 gaan AI en automatisering een steeds belangrijkere rol spelen in contentmarketing. En dat is niet gek, gezien de voordelen die deze nieuwe technologieën biedt. Zo kun je AI gebruiken om inspiratie voor contentonderwerpen op te doen, content te genereren én de kwaliteit van je content te verbeteren.

En door automatisering te gebruiken om content te verspreiden (zoals een inplantool voor je social mediaberichten) en te volgen, kun je je de resultaten van je contentcampagne beter meten.

Meer weten over dit onderwerp? Lees ook ons blog waarin wij aangeven AI (nog) niet volledig te omarmen.

2. Zet in op videocontent

Videocontent is een krachtig middel om de aandacht van je doelgroep te trekken en je boodschap over te brengen. Het is dan ook niet gek dat videocontent steeds populairder wordt. Op diverse social-kanalen zetten bedrijven video’s van verschillende lengtes in om hun doelgroep te bereiken, te informeren en te inspireren. Dit kan een korte video zijn om een product of dienst te demonstreren, of een langere bedrijfsfilm die het verhaal achter jouw organisatie vertelt. Denk ook aan videocontent voor het aantrekken van nieuw personeel, door écht een inkijkje te geven in jouw bedrijf.

3. Focus op waardevolle content

In een wereld waarin je doelgroep wordt overspoeld met informatie, is het belangrijk om waardevolle content te blijven creëren. Content moet relevant zijn voor de interesses en behoeften van jouw publiek. Focus je op het delen van content die de lezer verder helpt, inspireert en aan het denken zet. Maar vooral: content die antwoord geeft op de vraag van jouw klant. Bijkomend voordeel: blogs die relevant zijn, genereren meer websitebezoek en zorgen voor een hogere positie in de zoekmachines.

4. Persoonlijke content delen

Mensen doen zaken met mensen en niet met bedrijven. Daarom wordt het delen van persoonlijke content in 2024 nóg belangrijker. Personal branding noemen we dat, en dit werkt vooral heel goed op LinkedIn. In feite is het niets meer dan op een persoonlijke manier praten over de zaken waar jij verstand van hebt, maar dan online.

Meer weten? Lees hier hoe je werkt aan jouw eigen merk met personal branding.

5. Praat mét je doelgroep in plaats van tégen

Het doel van contentmarketing is dat je doelgroep verbinding voelt met je merk. Dit kan alleen wanneer je praat met je doelgroep en niet tegen je doelgroep. Ga de dialoog aan en stop jouw communicatie niet na het posten van content. Reageer op vragen en opmerkingen via social media. Zet de mensen in de reacties nog verder aan het denken of leid ze naar de juiste oplossing.

Blijf bij jezelf

Het is makkelijk om enthousiast te worden van nieuwe content-trends. Maar het is wel belangrijk om ze eerst goed te overwegen. Passen ze binnen je contentstrategie? En sluiten ze aan op hoe jij je wil profileren? Daarnaast heb je natuurlijk rekening te houden met je doelgroep, je budget en je doelstellingen.

Door de nieuwe contenttrends goed te onderzoeken en te evalueren, kun je je contentstrategie optimaliseren en ervoor zorgen dat je content relevant en effectief is. En heb je daar een beetje hulp bij nodig? Dan bel je ons toch gewoon op!

Dit blog is geschreven door
Maud Stekelenburg
Maud
Meer weten?
Neem contact op met Maud Stekelenburg
Maud Stekelenburg