Ga naar de inhoud

Warempel verzorgt jouw personal branding

25 oktober 2023

Accountmanager, operationeel directeur, HR-medewerker… Wij Warempeliers kruipen regelmatig in de huid van iemand anders. Je kunt ons soms nog het beste vergelijken met een kameleon. Want zoals dit bijzondere reptiel zich aanpast aan zijn omgeving, zo passen onze contentmarketeers zich aan aan jou. Een eigenschap die goed van pas komt als we jouw personal branding verzorgen. Wat dat precies is en hoe we dat aanpakken? Dát lees je hier!

Jij bent jouw eigen merk

Mensen doen eerder zaken met mensen dan met bedrijven. Ga maar eens na: wanneer jij iemand persoonlijk of via-via kent, leg je sneller contact met deze persoon voor een zakelijk vraagstuk, toch? En hoe vaak heb je niet iets gekocht, niet omdat het product nou echt onmisbaar is of omdat het bedrijf erachter de beste is, maar omdat de verkoper jou een leuk compliment gaf of omdat het je werd aangeraden door een vriend of collega?

“People do business with people they like”

Zo werkt het ook online. Natuurlijk is het belangrijk om op social media een bedrijfspagina te hebben waarop je content vanuit jouw organisatie deelt. Maar het is nóg belangrijker om aan personal branding te doen. Content delen vanuit jouw persoonlijke profiel dus. Dit werkt vooral heel erg goed op LinkedIn, waar mensen het liefst de connectie aangaan met andere mensen. Het heet niet voor niets ‘social’ media.

Het is niet spannend

Personal branding hoeft helemaal niet spannend te zijn. Sommige klanten die wij helpen met hun personal branding waren in het begin ook huiverig; ze dachten dat ze persoonlijke verhalen moesten delen. Laten we gelijk die angst wegnemen: je hoeft echt niet te vertellen over je gezinsleven of je hobby’s.

Het enige wat je moet doen is op een persoonlijke manier praten over de dingen waar jij verstand van hebt. Waarschijnlijk doe je dat elke dag al, in gesprekken met jouw klanten, leveranciers of medewerkers. Je gebruikt dan voorbeelden uit het dagelijks leven of je deelt jouw eigen ervaring met een bepaald struikelblok waar de klant ook mee zit. Het enige verschil zit ‘m erin dat je dit nu op social media gaat doen. Door op een strategische manier te vertellen over jouw kennis van zaken in jouw vakgebied, werk je aan personal branding.

“Door op een strategische manier te vertellen over jouw kennis van zaken in jouw vakgebied, werk je aan personal branding.”

Personal branding: zo doe je dat

Bij personal branding is het belangrijk dat je weet wat je wil vertellen én tegen wie. Net als bij bedrijfsmarketing, bepaal je dus wie jouw doelgroep is en op welke onderwerpen je (doorlopend) zichtbaar wil zijn. Stel, je bent directeur van een meubelfabrikant. Dan wil je misschien de ene week iets vertellen over jouw visie op nieuwe ontwikkelingen in jouw branche en hoe jullie daarop inspelen, die week erna deel je een mooi project waarbij je persoonlijk betrokken bent geweest en de daaropvolgende week vertel je hoe jij als directeur zorgt voor werkgeluk bij jouw medewerkers.

Wij helpen je

Wil jij aan de slag met personal branding? Dan zijn wij er om jou daarbij te helpen. Samen ontwikkelen we een plan voor het verzorgen van jouw persoonlijke content. Dit is onze aanpak:

  • Samen bepalen we de onderwerpen die voor jouw doelgroep interessant zijn
  • We vertalen dit naar een heldere strategie, waarmee we jouw doelen willen behalen
  • De onderwerpen verwerken we in jouw persoonlijke contentkalender, zodat je verzekerd bent van consistente zichtbaarheid op de voor jou belangrijke ‘pijlers’
  •  Op basis van jouw input schrijven wij jouw persoonlijke berichten, of redigeren we de door jou opgestelde berichten

Warempel, we zijn jouw stem

Jouw persoonlijke berichten schrijven: ook dát doen we bij Warempel. Dus kruipen we maar wat graag in de huid van een accountmanager, operationeel directeur, HR-medewerker óf in die van jou, om jouw eigen merk een stem te geven. Zo wordt personal branding wel heel makkelijk!

Wil je hier meer van weten? Neem gerust contact op met Maud, zij vertelt je er graag meer over.

Dit blog is geschreven door
Maud Stekelenburg
Maud
Meer weten?
Neem contact op met Maud Stekelenburg
Maud Stekelenburg