Ga naar de inhoud

Communiceren op LinkedIn als bedrijf of persoon: wat is beter?

16 juli 2024

Waar bedrijven ‘vroeger’ alleen vanuit hun bedrijfspagina berichten deelden op LinkedIn, gebeurt dit tegenwoordig steeds meer via de persoonlijke profielen van medewerkers. Hiermee worden deze medewerkers het visitekaartje van het ‘merk’. Slim, want mensen doen immers liever zaken met mensen. Maar betekent dit dan dat je jouw bedrijfspagina maar gewoon in de prullenbak moet gooien? Wacht daar nog maar even mee. Lees maar!

We kunnen er niet meer omheen. Personal branding is hot. Steeds meer bedrijven zien de kracht van het delen van content vanuit persoonlijke LinkedIn-profielen. En dat is ook logisch, want uiteindelijk leggen potentiële klanten liever contact met een profielfoto dan met een bedrijfslogo.

Toch luidt ons advies om zowel via jouw bedrijfspagina als via persoonlijke profielen te communiceren op LinkedIn. Deze twee kanalen vullen elkaar namelijk mooi aan, vooral wanneer je weet welke content het beste past bij welk kanaal.

Bedrijfsprofiel: verlengstuk van je website

Op je website deel je blogs, nieuwsberichten, referenties en interviews met jouw medewerkers. Door deze content óók te delen via je bedrijfsprofiel op LinkedIn, wordt jouw bedrijfspagina een logisch verlengstuk van je website. Ontwikkelingen binnen jouw bedrijf komen zo vanzelf op de tijdlijn van jouw volgers voorbij, zodat ze op een laagdrempelige manier met jou in contact blijven.

Bovendien kan je op je bedrijfsprofiel meer vertellen over je organisatie en openstaande vacatures uitlichten.

Persoonlijk profiel: connecties aangaan en netwerk uitbreiden

We noemden het al in de intro: mensen doen het liefst zaken met mensen. Op LinkedIn connecten mensen dus ook sneller met een persoonlijk profiel dan met een bedrijfspagina. Daarbij hebben persoonlijke berichten meer bereik, krijgt het meer interactie én is het authentiek.

Daarom is het belangrijk dat je als eigenaar of directeur van een bedrijf zélf zichtbaar bent, door te communiceren over wat er binnen jouw organisatie en branche speelt en wat jóú bezighoudt. Dat hoeft niet moeilijk te zijn, want je vertelt gewoon op een persoonlijke manier over de dingen waar jij verstand van hebt.

Door regelmatig zichtbaar te zijn op onderwerpen die voor jou relevant zijn, bouw je jouw online netwerk steeds verder uit.

En het mooie is: je hoeft het niet alleen te doen. Hoe meer medewerkers binnen jouw bedrijf zichtbaar zijn op LinkedIn, hoe beter. Geef dus ook jouw salesmanager, marketingmedewerker, strategisch inkoper of binnendienstmedewerker een gezicht, door hen content te laten delen via hun persoonlijke profielen.

Combineren kun je leren

En zoals het gaat met zoveel dingen: door krachten te bundelen wordt iets alleen maar sterker. Door content die op jullie bedrijfspagina is geplaatst óók persoonlijk te delen, vergroot je jullie zichtbaarheid alleen nog maar meer.

Want jouw bedrijfspagina heeft misschien 100 volgers, maar als vijf collega’s met 500+ connecties per persoon dat mooie project of die openstaande vacature delen, dan wordt het toch nét even een stukkie zichtbaarder.

Bedrijfsprofiel of persoonlijk profiel: wat deel je waar?

Door content strategisch op het juiste kanaal te plaatsen, zorg je voor het grootste effect. We vatten het hieronder nog even voor je samen.

Wat deel je op je bedrijfsprofiel?

  • Nieuwsupdates
  • Blogs
  • Referenties
  • Interviews met medewerkers
  • Vacatures

Wat deel je op je persoonlijke profiel?

  • Jouw visie op ontwikkelingen in de branche
  • Een project waarbij je persoonlijk betrokken bent geweest
  • Kennis die met jouw specifieke functie te maken heeft

En vergeet dus ook niet om bedrijfsupdates (zoals projecten, blogposts en vacatures) vanuit je persoonlijke profiel te reposten! Doe dit alleen wél altijd met een persoonlijk begeleidend bericht erbij.

Consistentie is alles

Het allerbelangrijkste wat we nog willen meegeven: communiceer consistent. Zowel via je bedrijfspagina als via je persoonlijke profiel. Door minstens twee keer per week zichtbaar te zijn op onderwerpen die voor jouw doelgroep relevant zijn, zorg je ervoor dat je top of mind blijft bij je volgers. En áls ze dan behoefte hebben aan de dienst of het product dat jij aanbiedt, drie keer raden bij wie ze dan aankloppen…

Kan je hier wel wat hulp bij gebruiken? Met doorlopende contentmarketing zorgen wij voor consistente online zichtbaarheid voor jouw bedrijf op LinkedIn. En wil je met je persoonlijke profiel aan de slag? Ook met personal branding helpen we je graag. Dus kom maar door!

Dit blog is geschreven door
Marije Hulstijn
Marije
Meer weten?
Neem contact op met Marije Hulstijn
Marije Hulstijn