Vodix

contentmarketing
Scroll

De case van Vodix

Wie?

Vodix (contactpersoon: Guus Roelofs)

Waarom?

Tijdelijke capaciteit om contentmarketeer te vervangen

Wat?
Waarmee?

Wat doe je als je enige contentmarketeer op wereldreis gaat? Eerst even balen natuurlijk, maar daarna ga je als snel op zoek naar een nieuwe medewerker. Maar daar komt wel wat bij kijken: een vacature uitzetten, hopen dat er sollicitaties volgen, gespreken voeren én iemand inwerken. Een tijdrovende procedure.

Dat zag Vodix – ontwikkelaar van digitale lesmethodes voor het onderwijs – ook in. Daarom besloten zij om de contentmarketing tijdelijk door Warempel te laten verzorgen, zodat zij niet met een ‘gat’ in hun online zichtbaarheid kwamen te zitten.

Tijdelijk extra capaciteit

Guus Roelofs, adjunct-directeur bij Vodix, schakelde met Warempel om de werkzaamheden voor contentmarketing per direct over te nemen. Slechts één week nadat hun eigen contentmarketeer in het vliegtuig was gestapt om op wereldreis te gaan, zaten wij al bij Vodix aan tafel om een strategie voor de komende periode door te spreken. Input voor nieuwe content was er genoeg, dus we konden gelijk aan de slag!

Content voor meerdere labels

De ideeën beperkten zich overigens niet alleen tot Vodix, ook voor de andere bedrijven waar Guus werkt mochten wij aan de slag. Zo schrijven we ook content voor IRIS Connect, Zorabots en DO-IT automatisering. Tijdens een wekelijks overleg bij hen op locatie spreken we de ideeën door en tussendoor schakelen we waar nodig direct met de marketeer van Vodix of interviewen wij een specialistische collega voor een specifiek onderwerp.

‘Dankzij Warempel zijn wij structureel zichtbaar’

Hoe de klant de samenwerking zelf ervaart? Guus Roelofs vertelt: “Toen onze contentmarketeer op wereldreis ging, heb ik direct contact opgenomen met Warempel. Omdat we met Marije al prettig samenwerkten voor B-Bot wist ik dat zij moeiteloos onze contentmarketing kon overnemen. Wij vinden het erg belangrijk om structureel zichtbaar te zijn en daarom werken wij met een contentkalender en duidelijke pijlers. Zo plannen wij onze content altijd al verder vooruit. We hadden alleen wél iemand nodig die de teksten voor ons schrijft, de social mediaberichten voor ons maakt en deze via onze kanalen verspreidt. Marije vult dit perfect voor ons in en weet elke keer weer de juiste tone of voice te gebruiken die ons kenmerkt als bedrijf.”

De ingrediënten van onze contentcocktail

  • Socialmedia-posts
  • Blogs
  • Interview
“Marije weet elke keer weer de juiste tone of voice te gebruiken die ons kenmerkt als bedrijf.”
Guus Roelofs

Teamwork

Bij dit project is deze collega betrokken:

Meer weten?
Neem contact op met Marije Hulstijn
Marije Hulstijn