Ga naar de inhoud

Van contentmarketeer naar contentstrateeg: Tamara’s reis binnen Warempel 

10 juni 2024

Ze was de eerste van ons huidige team die zich aansloot bij Warempel. Een tijdje werkte ze alleen, maar tegenwoordig heeft Tamara altijd de gezelligste collega’s om haar heen. Mits ze op kantoor werkt, natuurlijk. Als contentmarketeer van het eerste uur zag ze Warempel uitgroeien tot het team dat we vandaag de dag zijn. En binnen dat team heeft ze onlangs de stap gemaakt van contentmarketeer naar contentstrateeg. Hoe dat precies ging, vertelt ze hier! 

Sinds december 2019 werkt Tamara bij Warempel. Oké, een jaar later maakte ze éven een klein uitstapje naar een ander bedrijf, maar ze kwam al snel met gierende banden weer terug. En dat is maar goed ook. Want met haar vlotte pen, haar oprechte interesse en haar luisterend oor weet ze bij onze klanten de juiste ‘namen en rugnummers’ te krijgen, om daar vervolgens mooie content mee te maken.

Dat deed ze jarenlang met veel plezier, en ondertussen zag ze ons team groeien. Toen Marije en – later – Henoch het team kwamen aanvullen, verzorgden we met elkaar de contentmarketing voor een breed scala aan klanten. Met Mauds komst in juni 2023 waren we op dusdanig volle sterkte, dat het moment was aangebroken voor Tamara om een volgende stap te maken.

 

Vuurdoop

“Na jarenlang schrijven voor klanten vond ik het tijd om me verder te verdiepen”, blikt Tamara terug. “Luc gaat zich meer bezighouden met de operationele zaken van Warempel en BIG FAT Internet, dus het voelde als een logische stap om zijn stokje over te nemen.”

Dat betekent dat Tamara zich nu meer bezighoudt met het bepalen van de contentstrategie door middel van een brainstorm met de klant. En die eerste brainstorm? Die zal ze niet snel vergeten.

“Normaal gesproken houden we zo’n brainstorm met een man of vijf. Maar ik mocht mijn zegje doen tegenover twaalf personen van Kunstwerk! De Liemers. Nou, dat was wel even een vuurdoop hoor!”, lacht Tamara.

“Maar het ging heel goed en de groep was ontzettend leuk. Het was wel even improviseren qua tijd, want hoe meer mensen je betrekt hoe langer een brainstorm duurt. Je wil natuurlijk wel dat iedereen zijn of haar mening kan ventileren.”

Strategie biedt houvast

Tamara was natuurlijk al bekend met de strategische brainstorms van Warempel, maar nu ze deze zelf leidt ziet ze er nóg meer de waarde van in. “Een heldere strategie geeft een contentmarketeer houvast”, legt ze uit. “Je hebt duidelijk voor ogen wat de doelstellingen van een klant zijn, je weet wie de doelgroep is en waar zij behoefte aan hebben. Als je dat niet zou weten, schrijf je maar wat in het luchtledige. De doelgroep aanzetten tot actie kan alleen met een goede strategie. Want ‘gewoon een leuk stukje typen’ doen we niet bij Warempel.”

Een-op-eencoaching

In haar nieuwe rol gaat Tamara zich ook meer focussen op onze mogelijkheden voor een-op-eencoaching. “We hebben zó veel kennis hier in huis, het is jammer dat we daar niet meer mee doen”, licht ze toe. “Daarom kan je ook voor coaching en begeleiding bij ons terecht. Bedrijven die zelf marketeers of communicatiemedewerkers in huis hebben bijvoorbeeld, maar die nét even die extra tips kunnen gebruiken om van een 8 een 10 te maken. Als team hebben we samen zo veel expertise, dat we altijd wel advies kunnen geven. Marije optimaliseert bijvoorbeeld je vacatureteksten, Maud helpt je met personal branding en Henoch leert je alles over content maken met AI. Dát is het mooie van ons team!”

Stagelopen als teamleider

Last but not least wordt Tamara ook klaargestoomd om de rol van teamleider bij Warempel op zich te nemen. “Ik ben nog aan het stagelopen”, lacht Tamara. “Ik begeleid Maud al wel en kijk af en toe mee met Luc, om langzaamaan de rol van teamleider over te nemen. Ik schrijf namelijk ook nog steeds zelf stukken voor klanten en houd me bezig met de strategie.”

Vrijheid

“Bij Warempel krijg je echt de vrijheid om te doen wat bij je past. Ik had al vaker aangegeven dat ik iets anders wilde doen, maar ik vind zó veel leuk, dus ik vooral dacht in beperkingen. Het was uiteindelijk Kevin die aangaf dat ik me kon ontwikkelen als strateeg en teamleider. Het voelt als een mooie erkenning dat anderen jouw ambities zien en daarover met je willen meedenken.”

Groeiambities

Over ambities gesproken. Volgens Tamara ligt er voor Warempel ook een mooie groei in het verschiet. “Met een hoofdkantoor in Winterswijk (Tamara’s woonplaats, red.), natuurlijk! Nee, zonder gekheid, ik denk dat we alleen nog maar groter worden. Niet zozeer omdat we de ambitie hebben om hier straks met 50 mensen te zitten, maar wél omdat ons werk écht bijdraagt aan het behalen van de doelstellingen van onze klanten.”

De kracht van content

“Ons werk is natuurlijk online georiënteerd, maar als bedrijf zijn we juist heel persoonlijk en benaderbaar. We doen niet alles op afstand, maar komen juist bij klanten over de vloer. Een uurtje of een halve dag, dat maakt niet uit. Je kunt met ons alle kanten op.”

“Dat vind ik juist ook mooi, die interactie met klanten. Je bouwt echt een band op. Sommige klanten ken ik al heel lang, vanaf het eerste uur. Dat maakt de samenwerking heel mooi. Houthandel de Graafschap, Visser Duiven, Kinkelder metal solutions. Die kwamen ooit bij ons (zusterlabel BIG FAT Internet, red.) voor een website en werden toen aan Warempel gekoppeld. Dat zegt wel iets over onze continuïteit. Zij geloven al jaren in de kracht van contentmarketing, nét zoals wij dat doen.”

Dit blog is geschreven door
Marije Hulstijn
Marije
Meer weten?
Neem contact op met Tamara Buunk
Tamara Buunk