Ga naar de inhoud

Maud: “M’n LinkedIn-post liep helemaal uit de hand!”

4 oktober 2024

Maud begon in juni 2023 als contentmarketeer bij Warempel. Sindsdien staat ze voor alles open en pakt ze ook alles aan. En zo kan het gebeuren dat Maud na anderhalf jaar niet alleen intern, maar ook extern wordt gezien als LinkedIn-expert. Hoe dat precies tot stand kwam? Dat legt Maud je graag uit.

Maud Stekelenburg

Toen Maud in de lente van 2023 op zoek was naar een nieuwe uitdaging, had ze bij twee bedrijven een sollicitatiegesprek. Maar waar ze bij het ene bureau vooral bezig zou zijn met zaken als Google Ads, kon ze bij ons echt focussen op het maken van content voor op websites en social media. “Ik deed dat bij m’n vorige werkgever en ik vind dat het allerleukst: lekker content maken voor klanten en bij ze op bezoek gaan om daar de input op te halen. Maar bij Warempel doen we dat ook op doorlopende basis en volgens een bepaalde strategie en contentplanning.”

Iedere contentmarketeer zijn eigen expertise

Bij Warempel is er altijd ruimte voor persoonlijke ontwikkeling op werkgebied. Niet alleen om iedereen in zijn of haar kracht te zetten, maar ook om ons aanbod aan expertises zo divers mogelijk te houden. Heb je behoefte aan een strategische en onderbouwde aanpak voor je contentmarketing, dan moet je bij Tamara zijn. Wil je een vacatureteksten-expert en betrouwbare contentmarketeer die haar klanten door en door kent, dan bel je Marije. En wil je extra creativiteit, iemand die veel weet van AI en de Nederlandse taal, dan schakel je Henoch in.

Geen TikTok voor Warempel…

“In het begin was het nog zoeken naar waar mijn kracht en specifieke expertise zou zitten. Een van de eerste ideeën was om met TikTok aan de slag te gaan. Vóór mijn komst ging het daar wel vaker over, maar aangezien ik én tot de doelgroep van dit platform behoor én zelf elke dag TikTok-filmpjes bekijk, leek het me leuk om Warempel hier ook zichtbaar te maken. Ik heb met veel plezier een paar filmpjes gemaakt, maar ergens voelde het toch een beetje gekunsteld, concludeerden we als team. En we wilden niet geforceerd iets met het medium doen om het doen, zeg maar. Dus dat stierf helaas een vroege dood, haha.”

“Ondertussen kwam bij mij de focus nog meer op klantwerk te liggen. Nieuwe klanten kwamen nu ook direct op mijn bordje terecht, wat ik heel fijn vond. Ik kreeg de verantwoordelijkheid en het vertrouwen om voor die klanten hét aanspreekpunt te zijn. In het begin was het even spannend dat ze mij zagen als dé persoon die hen ging helpen met het creëren van impactvolle content, maar ik kon dat ook al snel waarmaken. Zo ontstaan wel de waardevolle en langdurige contacten.”

Werken aan de eigen personal branding

Collega Luc is altijd bezig met kijken waar nieuwe kansen liggen voor Warempel en aangezien hij zelf elke dag meerdere keren te vinden is op LinkedIn en met eigen ogen zag wat zichtbaarheid daar deed voor je (personal) branding, vond hij het slim dat iedere Warempelier vaker vanuit persoonlijke titel ging posten. Zo maakten we niet alleen Warempel op een organische manier beter zichtbaar, we konden onszelf ook nadrukkelijker in de markt zetten met onze eigen expertises.

“Direct na mijn eerste post kreeg ik veel positieve reacties. Dat zorgde ervoor dat ik vaker ging posten. En door het plaatsen van nieuwe berichten, het zien van andere posts en het lezen of plaatsen van reacties kreeg ik LinkedIn steeds meer onder de knie en zag ik er zelfs de fun van in!”

“LinkedIn? Gewoon doen en posten!”

“Neem bijvoorbeeld mijn LinkedIn-profiel. Ik vind dat ‘ie nu mooi is neergezet. Maar daar gingen wel drie of vier verschillende banners en teksten aan vooraf. Ik heb ‘m elke keer getweakt of even helemaal omgegooid. Ik heb alles rondom LinkedIn gaandeweg geleerd door gewoon te doen en te plaatsen. Kijken wat bij mij werkt en wat niet. Maar ook kijken wat bij anderen werkt.”

Zo helpt Maud jou op LinkedIn

Toen Maud het ‘spelletje’ steeds beter begon te begrijpen, durfde ze zichzelf ook eindelijk naar buiten toe neer te zetten als iemand die je online zichtbaar maakt als dé expert in jouw vakgebied. Dit doet ze allereerst door iemands unieke waarde te achterhalen. Vervolgens creëert ze tekstueel én visueel een ijzersterk LinkedIn-profiel dat staat als een huis. En van daaruit is het een kwestie van krachtige content delen die waardevolle connecties oplevert en je autoriteit vergroot. Bang om dit zelf te doen? Maud coacht en begeleidt je, zodat je vol zelfvertrouwen je persoonlijke merk uitdraagt op LinkedIn.

De eerste tip ging direct viral

“Op een dag besloot ik om structureel tips te delen die mensen konden toepassen bij hun eigen LinkedIn-profiel en -aanpak. De allereerste tip ging direct viral als een malle. Ik beloofde iedereen die een reactie achterliet een gratis tagline. Het grappige was dat dat ‘cadeautje’ pas in de laatste slide zat, dus al die mensen die reageerden hadden ook echt de volledige carrousel bekeken! De post heeft nu meer dan 28.000 impressies, zo’n 150 reacties en meer dan 80 likes. Ik moest op een gegeven moment de actie echt stoppen, want ik kwam niet meer aan mijn andere werk toe, haha!”

Sinds ik mezelf meer durfde te profileren als “LinkedIn-expert”, krijg ik leuke, positieve reacties in mijn DM en in het echt. Mensen zien me voorbijkomen of vertellen me dat ze wat hadden aan de tip die ik had gedeeld. Of ze vragen mij juist hoe ik ergens tegenaan kijk, omdat ze dat nog niet voorbij hadden zien komen op LinkedIn.”

Actief met thought leadership op LinkedIn

Inmiddels is Maud niet alleen voor zichzelf lekker bezig op het zakelijke netwerkplatform, ook voor klanten denkt en schrijft ze mee. Zij helpt hen actief met hun zogeheten ‘thought leadership’. (Geen idee wat dat is? Wij schreven daar eerder dit verhelderende blog over.) En ook collega’s schakelen Maud nu in om hen te helpen met hun zichtbaarheid op LinkedIn. Want tsja, je bent LinkedIn-expert of je bent het niet.

Dit blog is geschreven door
Henoch van Paesschen
Henoch