Ga naar de inhoud

Hoe wij zorgen dat jij doorlopend zichtbaar blijft

6 juli 2023

Je wil dat jouw doelgroep weet wat jij te bieden hebt, waar je voor staat en wat jouw drijfveren zijn. Door doorlopend zichtbaar te zijn met gevarieerde content en een consistente boodschap blijf je top of mind bij de doelgroep. Én weet de doelgroep precies wat je voor ze kan betekenen. Lees hier hoe wij jou doorlopend zichtbaar maken én houden!

Consistente contentmarketing

Gaan we voor jouw organisatie aan de slag, dan starten we met een brainstorm met verschillende medewerkers van jouw organisatie. We halen hierbij zo veel mogelijk relevante informatie op. Maar voordat je aanschuift, vragen we je eerst onze survey in te vullen. Zo kunnen we de brainstorm goed voorbereiden en krijgen we alvast een wat beter beeld van jullie organisatie.

Alle ideeën op tafel!

Op de dag van de brainstorm mag je lekker aan de slag. Laat die hersenen maar kraken en de spraakwaterval z’n werk doen. Wij bieden de structuur, stellen de relevante vragen en laten jou en je collega’s met een frisse blik nadenken over de organisatie. Op deze manier halen we lekker veel waardevolle informatie naar boven. Dit doen we aan de hand van vier onderdelen:

  • Het merkverhaal (waarom doe je de dingen die je doet, hoe doe je dit en wat heb je te bieden)
  • De belangrijkste doelgroepen en wat hen beweegt
  • Belangrijkste pijlers/onderwerpen voor de contentmarketing en de contentkalender
  • Een sprong naar de toekomst: doelen en doelstellingen

Na de brainstrom stellen we de contentstrategie vast, met het merkverhaal als kapstok voor alle communicatie. We weten precies op welke behoeftes we gaan inspelen bij de doelgroep en dankzij de vaste pijlers en een contentkalender weet je zeker dat je doorlopend zichtbaar bent op de belangrijkste onderwerpen en thema’s.

Doorlopende samenwerking

Het is dus niet dat we al jouw contentideeën direct uit onze eigen mouw schudden. Daarvoor hebben we jou nodig. Wij komen ook zeker met genoeg ideeën, maar jij weet precies wat er speelt in jouw bedrijf of branche en – nog belangrijker – bij jouw doelgroep. Dat is waar we onze content op aanpassen.

Content tot over de drempel

Maandelijks komen wij (digitaal of fysiek) samen en bespreken we de resultaten van de afgelopen periode. We leggen nieuwe contentideeën op tafel en zorgen er zo samen voor dat jij doorlopend zichtbaar bent én blijft voor jouw doelgroep. Onze contentmarketeers komen vaak ook echt op locatie. We hanteren niet voor niets de slogan: “Warempel. Wij maken jou(w) content, tot over de drempel”!

Want bij jou op de werkvloer liggen de verhalen pas echt voor het oprapen. Onze contentmarketeers halen direct de informatie op bij de juiste medewerkers en nemen interviews af om de verhalen uit de organisatie op een authentieke manier naar buiten te brengen.

Het is ook mogelijk om een contentmarketeer voor een x aantal uren per maand op locatie te laten werken. Zo wordt het voor ons nog makkelijker om content op te halen, spreken we verschillende medewerkers en weten we precies wat er speelt binnen het bedrijf.

Content aanscherpen

Als de contentideeën zijn uitgewerkt, sturen we deze uiteraard eerst ter controle. Want wij hebben wel de creatieve invalshoeken, maar jij hebt de feitelijke informatie. Jij scherpt de content aan waar nodig. Zodra dat is gebeurd, is het tijd om jouw klanten omver te blazen met ijzersterke content!

Contentkalender

Hoe we zorgen dat we voor onze klanten het overzicht behouden? Met behulp van onze contentkalender. Het helpt bij het plannen en organiseren van je content en geeft precies weer wie, wanneer, wat, waar en in welke vorm plaatst. En dat heeft veel voordelen:

  • Brainstormen over contentideeën is zo stukken eenvoudiger;
  • Je krijgt goed zicht op de thema’s die je goed en minder goed belicht;
  • Het zorgt voor meer rust. Het ad hoc schrijven van teksten is niet langer nodig;
  • En het belangrijkste: je content is op orde en dat levert je meer websitebezoeken op!

Bovenstaande ingrediënten zorgen ervoor dat wíj minimaal een maand vooruitwerken en dat jíj consistent zichtbaar bent.

Tijd voor actie!

Waar wacht je nog op? Hoe eerder je begint, hoe eerder je resultaten gaat zien. Maak werk van je dromen en kom in actie. En ik help je daar graag bij. Neem je contact met ons op?

Maud Stekelenburg
Maud
Meer weten?
Neem contact op met Luc Kipmulder
Luc Kipmulder