Ga naar de inhoud

Go viral: Museum Villa Mondriaan deed het

16 juni 2020

Dat contentmarketing belangrijk is, dát wisten wij natuurlijk allang. Door je doelgroep te laten lezen, zien én horen wat ze leuk vinden, werk je aan een langdurige relatie. Zo zorg je ervoor dat klanten bewonderaars worden, ambassadeurs zelfs. En dat het werkt, dat bewijst Museum Villa Mondriaan. Hoe? Je leest het hier!

Voor het museum, met onder andere werken uit de jonge jaren van Piet Mondriaan, ontwikkelden we dit jaar niet alleen met BIG FAT Internet een nieuwe website, maar hielpen en helpen we ze met Warempel nog steeds bij de contentmarketing. We gingen samen het avontuur aan en bepaalden samen de online marketingstrategie. Doelgroepen werden in kaart gebracht en ook de manier om de doelgroepen te bereiken. Daarna was het tijd voor actie.

Tips & tricks

Na eerst een aantal maanden een voorzet te hebben gegeven voor het verspreiden van de juiste boodschap, zijn ze bij Villa Mondriaan inmiddels zo ver dat ze het grootste gedeelte van de content zelf creëren. Daarbij werken ze nauw samen met onze contentmarketeers die hen voorzien van alle tips en tricks om het wereldwijde web te veroveren.

Indrukwekkend resultaat

Zelfs toen de deuren tijdelijk gesloten waren vanwege de coronamaatregelen, bleef het museum op alle kanalen zichtbaar. Ze werkten zo aan hun naamsbekendheid en dat wierp z’n vruchten af. De mooiste beloning van alle inspanningen volgde toen één enkel Facebook-bericht viral ging, terwijl deze niet eens gepromoot was.

Wereldwijd werd het bericht over één van de kunstwerken opgepikt door beroemde kunstliefhebbers, die de post weer binnen hun eigen netwerk deelden. Het resultaat? Een bereik van bijna 60.000 personen, ruim 2.500 reacties, bijna 2.000 likes, ruim 1.300 deelacties én 4.500 klikken naar de website. En dan ook nog eens 205 nieuwe volgers van de pagina. Cijfers om van te watertanden en die je vast hebben overtuigd nu in de pen (euh, het toetsenbord) te klimmen. En kom je er niet uit? Dan zijn wij er om je te helpen!

Dit blog is geschreven door
Tamara Buunk
Tamara
Meer weten?
Neem contact op met Tamara Buunk
Tamara Buunk