Ga naar de inhoud

Een ode aan Debbie uit B&B Vol Liefde

15 september 2023

Bij Warempel keken contentmarketeers Maud, Marije en Henoch 󠀡󠀡elke avond reikhalzend uit naar een nieuwe aflevering van B&B Vol Liefde. Om vervolgens de volgende werkdag alle bed-and-breakfasteigenaren, ongemakkelijke dates en opmerkelijke vrijgezellen te bespreken.

We love Debbie

We willen nu vooral niet meeliften op de B&B-hype, maar een oprechte ode brengen aan deelneemster Debbie de Jong en haar prachtige woordkeuze. Zij motiveert ons namelijk om onze innerlijke Debbie eens plat op de snuit te buffelen!

Geen blad voor de mond

Er is genoeg gezegd en geschreven over B&B Vol Liefde, maar er is té weinig aandacht voor de creatieve geest van Debbie, de markante deelneemster die een kleurrijke en levendige B&B runt in Spanje.

Debbie valt op. Niet alleen vanwege die eeuwige fleurige bloem in het haar of de matchende outfits, maar ook (of vooral?) om hoe ze praat. Debbie is een ouderwets gezellige flapuit die geen blad voor de mond neemt. En als ze wat zegt, dan komt het er vaak ook uiterst origineel en authentiek uit. En daar houden wij wel van. Wij heten niet voor niets Warempel!

De Nederlandse taal is zó rijk en je kan zo mooi spelen met woorden, dus waarom zou je vastroesten in clichés en elkaar (onbewust) constant napraten? We nemen liever een voorbeeld aan Debbie die ons in ‘B&B’ telkens liet zien hoe mooi de Nederlandse taal is.

Hele vette cabriolet? Een proletenslee!

Voorbeeldje? Wanneer een van de vrijgezellen haar B&B binnenvalt met de uitspraak “Ik kom met een héle vette cabriolet” heeft Debbie niet alleen haar ongezouten mening klaarstaan, maar uit ze die ook direct via creatieve synoniemen zoals “proletenslee“, “snollenbak” en “hoerenbak“.

Dan zie ik daar toch een blóédordinaire auto voor de deur staan!

@rtl.nl

Haar Paulussie, haar trouwe dibbes

Een van haar vrijgezellen, de gepensioneerde taxateur en jachtmakelaar Paul, noemt ze haar trouwe dibbes, haar ouwe lobbes en Paulussie. In het begin vindt ze hem hartstikke aardig, maar is er geen aantrekkingskracht. En dus komt Debbie zelf met de tip om gewoon eens “die zoen plat op zijn smoel te geven“.

Ja, Debbie is sowieso niet op haar mondje gevallen. Maar bij ons op kantoor zijn we vooral fan van haar woordkeuze. Ze zegt de dingen net even wat anders of directer dan we gewend zijn. Zo kan je met samengeknepen billen op de bank zitten, maar Debbie legde in een interview met RTL Boulevard uit dat ze de eerste dag dat ze zichzelf terugzag op tv “wel met een geknepen bilspleet” zat.

Twee keutels

In een ander interview met RTL Boulevard mag Debbie eindelijk onthullen dat zij en [spoiler alert] Paul een setje zijn. “Wij gaan nog net niet in onze blote kont door de tuin gillen, kirren van geluk”, nuanceert ze. Heerlijk, toch? En wat ze zo leuk vindt aan Paul? “Ik vind hem knéttergeestig! Een droogkloot. We zijn gewoon twee keutels die elkaar heel erg liefhebben, een stel tuthola’s.”

Tijdens de reünieaflevering, waarin alle B&B-eigenaren en de vrijgezellen terugblikken, vertelde Debbie hoe zij na een avond vol drankjes besloot om Paul gewoon eens even lekker plat op de snuit te buffelen.

Nou durven wij te stellen dat we creatief zijn met woorden, maar hiervoor nemen we ons petje héél diep af. 🙌

Stoked! Super chill!

Overigens kwam ná de reünie ook nog het geweldige nieuws dat Suus, de 21-jarige stuiterbal die zich als vrijgezel voegde bij een andere B&B-eigenaar in Zweden, gaat werken in de B&B van Debbie en Paul. Suus ging – om in de geest van Debbie te praten – knétterhard viral vanwege háár woordkeuze:

@franco.verder

Suus was namelijk constant stoked en vond alles super chill, heel erg lachen, sick, relaxed en vooral nice. We kunnen niet wachten tot Debbie laat zien hoe machtig mooi de Nederlandse taal kan zijn en met wat voor creatieve synoniemen je op de proppen kan komen!

Heb jíj behoefte aan een wat meer creatieve aanpak en wil jij je teksten origineel en authentiek met de rest van de wereld delen? Neem contact met me op, lijkt me super chill!

Dit blog is geschreven door
Henoch van Paesschen
Henoch