LesLab

Contentmarketing & Webteksten
Scroll

De case van LesLab

Wie?

LesLab (contactpersoon: Stijn van Oers)

Waarom?

Consistent online zichtbaar zijn

Wat?
Waarmee?

Lesmethodes die naadloos aansluiten op de belevingswereld van jongeren. Die hen vaardigheden aanleren waar ze hun hele leven lang wat aan hebben. Methodes met lef en durf, en die aanzetten tot een goed gesprek. Maar bovenal: methodes die leerlingen klaarstomen voor een krachtige plek in de samenleving.

LesLab is uitgever van creatieve lesmethodes voor het vo en mbo. En zo’n goed concept verdient natuurlijk een groots podium. Ook online. Laten wij daar nou net experts in zijn.

Online zichtbaarheid

Via onze eigen online branding-campagne kwam Stijn van Oers, uitgever en ontwikkelaar bij LesLab, met Warempel in contact. Gelijk een mooi voorbeeld van wat doorlopende zichtbaarheid met je merk kan doen.😉

Dit was de vraag

LesLab was op zoek naar een partner die hen kon helpen bij het vergroten van de online naamsbekendheid. Zodat nóg meer docenten en decanen de meerwaarde inzien van hun mooie lesmethodes. Anderzijds was er ook de wens om een nieuwe website te lanceren, die LesLab het podium biedt dat het verdient.

Zo pakten wij het aan

Warempel begreep de essentie van het werk van LesLab en stelde een oplossing op maat voor. Onze collega’s van BIG FAT Internet ontwikkelden een moderne, gebruiksvriendelijke website die bezoekers, op een creatieve manier, duidelijke informatie geeft over de verschillende lesmethodes. Maar die ook de gezichten achter LesLab laat zien, zodat de uitgeverij persoonlijker en laagdrempeliger overkomt.

En bij een nieuwe website horen natuurlijk óók nieuwe teksten. Tijdens de ontwikkeling van het nieuwe LesLab.nl gingen wij aan de slag met het schrijven van webteksten. We startten met een zoekwoordenonderzoek, zodat de nieuwe teksten ook de juiste focus en trefwoorden bevatten voor de zoekmachines. Op basis van bestaande informatie, nieuwe input vanuit LesLab én de brainstorm die wij vooraf met hen hebben gehad, kwamen wij tot creatieve en vernieuwende webteksten, die de lesmethodes goed weergeven en zowel docenten als decanen inspireren tot het aanschaffen van een licentie.

Strategie voor contentmarketing

Maar we deden nog meer. Tegelijkertijd met de ontwikkeling van de nieuwe website implementeerde Warempel een strategie voor de contentmarketing, om LesLab bij de juiste doelgroep onder de aandacht te brengen.

Met doorlopende contentmarketing schrijven wij iedere maand informatieve blogs, nieuwsberichten, social media-posts en nieuwsbrieven voor LesLab. De strategie bewaken we in een contentkalender, zodat LesLab consistent én structureel op de belangrijkste onderwerpen zichtbaar is én blijft.

Verhoogde betrokkenheid

De samenwerking tussen LesLab, Warempel en BIG FAT Internet leidde tot een mooi eindresultaat. De nieuwe website trekt veel bezoekers en ontvangt positieve feedback.

Met de doorlopende zichtbaarheid is Stijn tot op de dag van vandaag nog zeer content. Met behulp van Warempel bereikt de uitgeverij nu meer scholen, zodat zij nóg meer jongeren op een inspirerende manier kunnen voorbereiden op hun toekomst.

De ingrediënten van onze contentcocktail

  • Socialmedia-posts
  • Blogs
  • Interviews
  • Nieuwsbrieven
  • Webteksten
“Warempel helpt ons bij het vergroten van onze online zichtbaarheid. Zij denken goed mee vanuit een heldere strategie, zodat we iedere maand zichtbaar zijn op de voor ons belangrijke onderwerpen.”
Stijn van Oers

Teamwork

Bij dit project is deze collega betrokken:

Meer weten?
Neem contact op met Marije Hulstijn
Marije Hulstijn