Ga naar de inhoud

Warempel, wij waren in Monaco!

6 november 2023

Wie denkt dat wij als contentmarketeers iedere dag achter ons bureau te vinden zijn, heeft het mis. Wij komen regelmatig bij onze klanten op locatie, óók als die locatie zich in het buitenland bevindt. Zo vlogen contentmarketeers Henoch en Marije in september 2023 op uitnodiging van onze klant FlowGrill ‘even’ op en neer naar Monaco. En dit is wat zij daar deden!

Trip naar Monaco

Elk jaar wordt in Monaco een groot meerdaags evenement georganiseerd: de Monaco Yacht Show. Dit is hét evenement voor de crème de la crème uit de luxe jachtbouwindustrie. Het is de plek waar niet alleen gigantische jachten worden gekocht en verkocht, maar waar ook jachtbouwers, designers en toeleveranciers met hun stand laten zien wat ze maken. Een van die toeleveranciers is FlowGrill, die we vanuit Warempel ondersteunen met het schrijven van blogberichten, webteksten en socialmediaposts.

Ventilatieroosters voor luxe jachten

Dit bedrijf uit Zevenaar ontwikkelt onder andere ventilatieroosters voor luxe jachten. Niet zomaar ventilatieroosters, maar op maat gemaakte roosters van de beste materialen, die naadloos opgaan in het design van een superjacht. Jarenlang bezocht FlowGrill de Monaco Yacht Show als bezoeker, maar sinds vorig jaar zijn ze daar ook aanwezig met een eigen stand. Zo ook in september 2023. Directeur Arnold Woerts en projectmanager Patrick Mannaart werden tijdens de beurs ondersteund door twee technische collega’s.

Live content maken vanuit Monaco

FlowGrill nodigde de betrokken concentmarketeers Marije en Henoch uit om naar Monaco te komen, om de sfeer te proeven, met eigen ogen te zien om wat voor jachten het gaat (antwoord: héél grote jachten!) en natuurlijk om FlowGrill te helpen met de content rondom dit grootschalige event.

Daar hoefden zij natuurlijk niet lang over na te denken! Dus pakten de twee contentmarketeers op woensdag 27 september het vliegtuig, zodat zij de dag erna live vanaf de Monaco Yacht Show content konden maken voor FlowGrill.

Terwijl Henoch een filmpje maakt voor FlowGrill, is Marije druk bezig met beelden te schieten voor Warempel. 😉

Social posts…

Op de beursdag was het een komen en gaan van geïnteresseerden in de stand van FlowGrill, waardoor Henoch en Marije mooie videobeelden konden maken van Arnold en Patrick in optima forma. En dat was fijn voor onze klant, want doordat zij zélf druk waren met het ontvangen van bezoekers, schoot het maken van een foto of filmpje er natuurlijk gauw bij in!

De beelden die wij maakten, verwerkten we direct tot social posts voor de Linkedin-pagina van FlowGrill, die we ook voor hen plaatsten. Zo konden Arnold en Patrick zich volledig focussen op de beurs, terwijl hun LinkedIn-pagina tóch steeds geüpdatet bleef.

… en een mooie aftermovie

Maar we maakten natuurlijk niet alleen beelden van de stand. De vraag van FlowGrill was vooral om de sfeer op de Monaco Yacht Show vast te leggen. Dus trokken we eropuit met onze GoPro en telefoon om mooie beelden te maken van de meest indrukwekkende jachten, tegen de prachtige achtergrond van het dwergstaatje Monaco. Toch even iets anders dan ons dagelijkse wandelrondje over het industrieterrein in Zevenaar. 😉

Deze beelden verwerkten we – eenmaal terug op kantoor – voor FlowGrill tot een aftermovie, die niet alleen hun stand met producten in beeld bracht, maar óók de bijzondere sfeer van de Monaco Yacht Show overbracht.

Jachten in Monaco
We hebben wel eens minder fijne werkplekken gehad…

Onvergetelijke ervaring

Henoch en Marije kijken terug op een onvergetelijke ervaring. Dit soort uitjes zijn absoluut de kers op de taart van ons werk. Dus mocht jij een keer content nodig hebben op locatie, waar ook ter wereld, weet dat wij daar óók voor in zijn!

Dit blog is geschreven door
Henoch van Paesschen
Henoch
Marije en Henoch