Ga naar de inhoud

Waarom voorbeelden krachtiger zijn dan lege uitspraken

17 oktober 2023

“Met onze maatwerkoplossingen ontzorgen we jou van A tot Z, waarbij kwaliteit hoog in het vaandel staat.” Een zin die we nog veel terugzien bij bedrijven, maar die eigenlijk niet zo heel veel zegt. En zo zijn er meer van dit soort lege uitspraken. Dat kan beter!

Waarom voorbeelden krachtiger zijn dan lege uitspraken

Laten we nog eens kijken naar de zin: “Met onze maatwerkoplossingen ontzorgen we jou van A tot Z, waarbij kwaliteit hoog in het vaandel staat.” Wat is die A? En die Z? En wat zit daar allemaal tussenin? Misschien verschilt dat wel per klant en het mag sowieso wel iets concreter. En “maatwerkoplossingen”? Klinkt goed, maar is dat niet meer dan normaal voor een aannemer, websitebouwer, timmerman, zorginstelling of wat voor bedrijf dan maar ook? Je past het aanbod immers aan op de vraag.

Laat zien wat je waard bent

In een wereld vol bedrijven die zichzelf op dezelfde manier proberen te verkopen, is het tijd om uit de grijze massa te stappen. Het is klaar met loze beloftes en holle uitspraken gebruiken. Laat zien wat je echt waard bent. Doe jezelf niet tekort door terug te vallen op clichés zoals “de klant is koning” en “wij bieden op maat gemaakte oplossingen”.

Het gaat erom dat je daadwerkelijke waarde toont – laat zien dat je niet alleen praat, maar ook handelt. Klanten willen tastbare resultaten, oprechte betrokkenheid en een ervaring die opvalt. Dus waarom jezelf beperken tot vage taal als je de kans hebt om te schitteren met je unieke prestaties?

In de praktijk

Al meer dan vijftien jaar zijn wij specialist in maatwerkklussen. Hoogwaardige kwaliteit staat daarbij centraal, daar hoef jij je geen zorgen over te maken. We zijn anders dan alle anderen. Wij maken jouw wens werkelijkheid. Bij ons staat de klant op nummer één, wij zijn pas tevreden als jij dat bent.

De tekst hierboven is een perfect voorbeeld van hoe het niet moet als je klanten aan jouw bedrijf wilt binden. Die tekst kan namelijk op iedere andere website van een klusbedrijf staan.

Dat kwaliteit centraal staat, is een open deur. Anders was de klant misschien niet op zoek gegaan naar een klusbedrijf en had hij die planken zelf gewoon in elkaar getimmerd. En die ‘wij zijn pas tevreden als jij dat bent’ is wel erg cliché. Dat kan beter!

Zo zouden wij het doen:

Waarom ons klusbedrijf jouw go-to keuze is? Nou, we zijn als de MacGyver van de kluswereld: geef ons een paperclip en we fixen het voor je. Onze toewijding aan vakmanschap is sterker dan cyanoacrylaatlijm. Van kromme kastdeuren tot eigenwijs lekkende kranen, we draaien onze hand er niet voor om.

Geen halfslachtige reparaties, geen onduidelijke antwoorden. We nemen de tijd om te begrijpen wat je echt nodig hebt en we leveren resultaten waar je op kunt bouwen.

Zeg nou zelf, de boodschap komt zo toch veel beter en duidelijker over?

Aan de slag!

Het is tijd voor wat actie in de tent. Kijk eens heel kritisch naar jouw webteksten, naar de activerende woorden bij jouw advertenties en naar eigenlijk alle online en offline uitingen die je gebruikt om jouw bedrijf bij jouw doelgroep onder de aandacht te brengen. Onderstreep of noteer de clichés en de zinnen die je al zo vaak bij anderen bent tegengekomen. Hoe kan je deze open deuren vermijden? Wat omschrijft nou écht wat je doet en welke uitspraken zijn het liefst ook alleen op jóúw onderneming toepasbaar?

En heb jij genoeg voorbeelden van hoe je jouw klanten uit de brand helpt, maar lukt het jou niet hier een goed verhaal van te maken? Geen probleem, wij helpen je graag verder! Ben jij benieuwd hoe wij voor jouw bedrijf het verschil maken met ijzersterke content? Plan dan een afspraak in met Luc voor een kopje koffie.

Dit blog is geschreven door
Maud Stekelenburg
Maud
Meer weten?
Neem contact op met Maud Stekelenburg
Maud Stekelenburg