Ga naar de inhoud

Van snackidee naar Spotify-hit: dát is fribbeling

24 maart 2025

Je kan nog zó gestructureerd en gefundeerd nadenken over rake content waarmee je de klant verder helpt. Maar soms heb je gewoon een craving en een associatief brein nodig om je klant online én offline beter zichtbaar te maken. Lees snel verder hoe wij onze contentklant Smaakvolsmaak hielpen aan een uitbreiding van hun assortiment én een Spotify-hit!

Marije probeert de fribbeling

De Nederlandse snackcultuur is weer een nieuw gerecht rijker. Als enige in ons land verkoopt Smaakvolsmaak in hun viskraam sinds kort fribbeling. Fribbelwáttes?

Fribbeling is friet én kibbeling in één bakje. De sla, wortelsnippers en een uniek sausje maken het geheel af en zorgen ervoor dat de viswereld nu zijn eigen kapsalon heeft. Uitvoering? Smaakvolsmaak. Concept? Warempel.

Het ontstaan van fribbeling

Tijdens onze lunchpauze wandelen collega’s Henoch, Marije en Maud eens in de zoveel tijd bij ons in de wijk naar de viskraam van Smaakvolsmaak, voor wie wij al jarenlang de contentmarketing verzorgen. Ze bestellen dan een frietje of een bakje kibbeling.

Tot die ene donderdagmiddag…

Henoch had zin in friet – maar niet in een hele portie – en Maud neigde meer naar kibbeling, maar niet een hele bak. Henoch opperde om de twee porties fifty-fifty te delen. En toen gebeurde het. Zijn brein, dat als primaire, instinctieve taak heeft om overal woordspelingen van te maken, kwam met ‘fribbeling’ op de proppen.

Al snackend brainstormden de drie contentmarketeers enthousiast over dit zojuist ontstane idee. Fribbeling…. Friet met kibbeling. Die twee ingrediënten zijn natuurlijk niet bijzonder genoeg, dus er moet wel wat bij. “Laten we er een soort kapsalon van maken, maar dan met kibbeling!”

Testpanel

Het idee was goed, de reacties bij vrienden en collega’s waren enthousiast, maar het concept bleef nog even op de plank liggen. Totdat Marije weer een maandelijks overleg had met het echtpaar Mariska en Robert, de eigenaren van Smaakvolsmaak. Ze pitchte voorzichtig het idee (het was natuurlijk geen contentvoorstel), maar de twee geboren ondernemers reageerden direct enthousiast en zagen het gelijk voor zich!

Er werd een middag afgesproken bij Smaakvolsmaak waar Henoch, Marije en Maud als testpanel de allereerste fribbeling mochten proeven. Samen met het team van Smaakvolsmaak gaven zij vorm aan de originele snack.

Fribbeling testen...

Vrijdag 7 maart was het zover: klanten in Didam kregen de primeur, want het was de eerste dag waarop fribbeling werd verkocht. En hoe! De bakjes vlogen over de toonbank en met meer dan 50 verkochte porties (van iets wat daarvoor nog niemand kende) spraken Mariska en Robert van een daverend succes.

En dan: een muzikale marketingcampagne met AI-power

Maar daar bleef het niet bij. Want wat is een snack zonder promotie? Precies. Dus ging Henoch nog een stap verder en besloot hij om zijn twee passies (creatief schrijven en AI inzetten) te combineren. Met behulp van de AI-tool Suno wist hij een nummer te creëren dat bij veel mensen al snel bleef hangen. De tekst kwam uit zijn pen, de muziek kwam van AI. Zo deden ze allebei waar ze het best in zijn. 😉 Check maar:

Ook dít is contentmarketing

Nu zijn we geen reclamebureau, fooddesigners of singer-songwriters. Maar als het de klant helpt nog beter zichtbaar te worden én wij kunnen hier met onze expertise aan bijdragen, dan deinzen we bij Warempel voor weinig terug. In dit geval was het de creatie van een lekkere snack, maar wie weet waar je jóú spontaan mee kunnen helpen.

Heb jij een verhaal te vertellen, maar heb je geen tijd, team of structuur om er écht iets mee te doen? Wij fribbelen graag met je mee.

Dit blog is geschreven door
Henoch van Paesschen
Henoch