Ga naar de inhoud

Leer ons kennen via de muziek

26 oktober 2023

Onze contentmarketeers kunnen niet zonder muziek. In de auto of op de fiets op weg naar kantoor brullen we elke ochtend hard mee. Maar wáár luisteren we naar? Dat verschilt natuurlijk per Warempelier. Leer ons kennen via de Warempel-playlist. Via Instagram delen we het als de playlist is geüpdatet en hieronder lichten wij alvast onze eerste keuzes toe!

Henoch luistert naar Ramses

Begin de dag met een dansje…

Bij Warempel beginnen we de ochtend op kantoor consequent met dezelfde drie K’s. (Niet te verwarren met de 3J’s of met K3. 😬)

We zijn nu op Spotify een playlist gestart waarin onze contentmarketeers nummers toevoegen die ze (op dat moment) lekker vinden, vaak luisteren of waar ze wat van vinden. Beluister hier de playlist en check hieronder waarom deze twaalf nummers er nu in staan:

Spinvis – Tienduizend Zwaluwen
Henoch: “Ik ben een groot Spinvis-fan en dit vind ik een van zijn mooiste nummers van de laatste jaren. Het is volgens de zanger een soort verzetsverhaal. De hoofdpersoon vraagt zich af wat hij zou doen als er plotseling een bezetter zou zijn.”

Ramses Shaffy – Zonder Bagage (De Wereld Heeft Mij Failliet Verklaard)
Henoch: “Ik ben óók groot fan van Ramses Shaffy en ik vind dit zo’n fijn nummer, omdat het zo’n lekkere “niemand doet me wat vandaag“-vibe heeft. Sterker nog, ik heb de volgende tekst uit dit nummer laten bedrukken op een shirt (zie bovenaan dit blog):

Je moet weer werken
Je moet weer zingen
Je moet weer lachen
Je moet weer spelen
Je moet weer geven
En beleven
Je moet weer stralen

Los van het feit dat dit een van zijn persoonlijkste nummers is, typeert het ook nog eens heel goed zijn karakter. Hij leefde altijd een mateloos leven vol drank en had een enorm gat in zijn hand. Hij leefde van dag tot dag en dacht niet na over de toekomst. Toen hij in de jaren zeventig failliet werd verklaard en al zijn spullen werden ingenomen, liet hij de schouders niet hangen. Integendeel. En het kwam hem eigenlijk wel goed uit; nu zat niemand meer achter zijn geld en vrijgevigheid aan!”

De Jeugd van Tegenwoordig – Sterrenstof
Henoch: “De Jeugd van Tegenwoordig is een groep van absolute woordkunstenaars. Ik luister dus graag naar de compleet nieuwe woorden die ze verzinnen of hoe ze met de Nederlandse taal spelen. Maar Sterrenstof is bovenal gewoon een heel lekker nummer. Alleen al hoe die begint… fli-kiki, fli-kiki, fliki-kiki!”

Adele – I drink wine
Marije: “Hoewel de titel anders doet vermoeden, gaat dit nummer van Adele niet over het drinken van wijn. Het gaat over loslaten waar je geen controle over hebt, over jezelf proberen te zijn in een wereld waarin iedereen een mening over je heeft. Maar eigenlijk maakt het niet uit waar het over gaat. Al zingt Adele over bakstenen, het is áltijd goed. Had ik al gezegd dat ik fan ben?”

Son Mieux – Multicolor
Marije: “Een heerlijk, zomers nummer met een festival-vibe. Ik krijg hier heel veel positieve energie van. ‘Multicolor’ is zo’n nummer dat je aanspoort om tóch dat rondje te gaan hardlopen terwijl je eigenlijk helemaal geen zin hebt.”

MEAU – Blijven Rijden
Marije: “Een nummer om keihard mee te zingen in de auto. ‘In mezelf, muziek op 110 en ‘k hoor maar de helft van een melodie. M’n raam open, m’n voet op het pedaal en ik ga. Ik blijf rijden, alleen naar voren kijken.‘ Een lekker nummer om alles even los te laten en tegelijkertijd zit er een mooie boodschap in: soms lijkt het alsof alles misgaat, maar de oplossing is vaak simpel. Gewoon de auto instappen, gas geven en naar voren kijken. 😉”

The Beatles – Here Comes The Sun
Maud: “Gewoonweg mijn all time favorite! Ondanks dat ik de jongste ben op kantoor, kan ik niet genoeg krijgen van die goede oude hits. Dit nummer heeft gewoon iets magisch. Het is zo lekker rustig en relaxed dat ik het letterlijk elke dag kan luisteren zonder er genoeg van te krijgen.”

Lady Gaga & Bradley Cooper – Shallow
Maud: “Na het zien van de film ‘A Star Is Born’ was ik gelijk verkocht toen ik het nummer Shallow hoorde. Het nummer weet op een prachtige manier de kwetsbaarheid en de liefde tussen de personages Ally en Jackson in de film te vangen. En het feit dat Lady Gaga en Bradley Cooper het nummer live opnamen tijdens de filmopnamen geeft het een rauwe, authentieke kwaliteit. Ik ben fan!”

Aya Nakamura – Djadja
Maud: “Gewoon een heerlijk nummer met een lekkere melodie. Ik wist ook nooit wat ze zong, want verder dan ‘croissant’ en ‘merci’ kom ik ook niet in het Frans. Maar het blijkt helemaal niet zo’n vrolijk liedje te zijn, want Aya zet haar ex-vriend Djadja flink op z’n plek!”

Ed Sheeran – I See Fire
Tamara: “In mijn lijstje van beste nummers, mag een liedje van Ed Sheeran wat mij betreft niet ontbreken. Thuis, in de auto of tijdens het werk. Grote kans dat Ed met zijn fijne stem, lekkere klanken en goede teksten op de achtergrond mij toezingt. I See Fire is daar een voorbeeld van. Niet omdat het voor mij een diepere betekenis heeft, maar omdat ik het gewoon een lekker nummer vind.”

Ryan Gosling & Emma Stone – City of Stars
Tamara: “Ik ben niet goed in het onthouden van namen van zangers of zangeressen en ben geen uitgesproken fan van een bepaald nummer of artiest (de tijd dat ik een ware groupie was van de Spice Girls ligt ver, ver achter mij). Maar als een nummer mij raakt, dan heb je me. Dat gebeurde toen ik de film La La Land keek. De themesong City of Stars is speels, vrolijk met een jazzy-vibe en blijft in je hoofd hangen. Maar misschien was het ook wel gewoon Ryan Gosling die mij inpakte, wie zal het zeggen. 😉”

DI-RECT – Soldier On
Tamara: “Niet alleen een heel pakkend nummer, maar zeker ook treffend bij de wereld waarin we nu leven. Waarin veel onrust heerst en vrede niet vanzelfsprekend is. Een eerbetoon aan iedereen die op durft te vallen in een wereld die gedreven wordt door angst, past wat mij betreft helemaal thuis in dit rijtje. DI-RECT heeft dat heel mooi weten te vangen in dit liedje.”

Volg de Warempel-playlist

Volg onze playlist en leer onze muzieksmaak zo beatje bij beatje kennen! 🕺👯‍♀️

Dit blog is geschreven door
Henoch van Paesschen
Henoch